Ero sivun ”H2O (televisiosarja)” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Kumottu muokkaus #6985826, jonka teki 94.22.16.141 (keskustelu)
Rivi 73: Rivi 73:
==Jaksot==
==Jaksot==
{{Pääartikkeli|[[Luettelo televisiosarjan H2O jaksoista]]}}
{{Pääartikkeli|[[Luettelo televisiosarjan H2O jaksoista]]}}





Ellie Mellie


==Tuotanto==
==Tuotanto==

Versio 6. heinäkuuta 2009 kello 14.28

H2O
H2O: Just Add Water
Sarjan tunnus
Sarjan tunnus
Tyyli Nuortensarja
Kestoaika 30 minuuttia
Luoja(t) Jonathan M. Shiff
Pääosissa Cariba Heine
Claire Holt
Phoebe Tonkin
Angus McLaren
Alkuperämaa  Australia
Alkuperäiskieli englanti
Verkko Suomi YLE TV2
Suomi Disney Channel
Esitetty 7. heinäkuuta 2006 –
Jaksoja 52
Tuotanto
Ohjaaja(t) Colin Budds
Jeffrey Walker
Käsikirjoittaja(t) Jonathan M. Shiff
Max Dann
Sam Carroll
Philip Dalkin
Anthony Morris
Chris Anastassiades
Simon Butters
Susan MacGillicuddy
Deborah Cox
Chris Roache
Palkinnot
Voitetut

AFI Award

  • Parhaat erikoistehosteet (2008)

Logie

  • Paras lastenohjelma (2009)
Ehdokkuudet

AFI Award

  • Paras lasten draamasarja (2008)
  • Paras naispääosa draamasarjassa
  • Paras naissivuosa tai vieraileva naisnäyttelijä draamasarjassa

Logie

  • Paras lastenohjelma (2007, 2008)
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb

H2O: Just Add Water (puhekielessä ja suomenkielisessä lehdistössä pelkkä H2O) on australialainen sarja, joka kertoo Emmasta, Cleosta ja Rikkistä, jotka muuttuvat kastuttuaan merenneidoiksi. Tytöt hallitsevat vettä kukin omalla tavallaan. Lewis on ensimmäinen, joka saa tietää tyttöjen salaisuuden ja auttaa näitä selviämään heidän ongelmastaan. Myöhemmin myös Zane ja Ash saavat tietää tyttöjen voimista. Kaiken kaikkiaan tyttöjen salaisuudesta tietävät Neiti Chatham, Max Hamilton, Lewis, Ash, Zane ja Charlotte. Myös tohtori Denman pääsi selville tytöistä.

Sarjaa esitettiin Yleisradion Summerissa kesällä 2007. Sarjan toinen tuotantokausi nähtiin Summerissa kesällä 2008. Sarjan 3. tuotantokausi on kuvauksessa ja esitetään Australiassa vuonna 2009. Sarjan tunnuslaulun "No Ordinary Girl" esittää ensimmäisellä tuotantokaudella Ellie Henderson ja toisella tuotantokaudella Kate Alexa.

Alku

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Ensimmäisessä jaksossa Zane huijaa Cleon auttamaan häntä veneen korjaamisessa, mutta työntääkin veneen vesille Cleo kyydissä. Rikki puuttuu asiaan ja hyppää veneeseen laiturilta. Cleo ja Rikki päättävät lähteä pienelle ajelulle ja ottavat Emmankin mukaan. Kesken ajelun veneestä loppuu bensa ja tytöt joutuvat soutamaan lähellä olevalle Mako-saarelle, jossa on vanha tulivuori. Saarella tytöt lähtevät kävelemään metsään päin. He saapuvat tulivuoren juurelle, missä Cleo liukastuu ja liukuu tulivuoren sisälle. Emma ja Rikki tulevat myös perästä. Tulivuoren sisällä he huomaavat pienen altaan, josta lähtee 'tunneli' mereen. Tytöt päättävät sukeltaa sitä kautta pois saarelta. Kun kaikki tytöt ovat altaassa, vesi alkaa kuplia täysikuun paistaessa suoraa altaaseen. Tytöt jatkavat matkaansa ja pääsevät pois saarelta.

Seuraavana päivänä Emma on menee uimaan ja sukellettuaan hän huomaa muuttuneensa merenneidoksi. Samaan aikaan Rikki kävelee puistossa puutarha sadetin kastelee hänet ja myös hän muuttuu myös merenneidoksi. Cleo huomaan muuttuvansa merenneidoksi kylvyssä.

Tästä lähtien tyttöjen on varottava vettä, sillä jos pienikin vesipisara osuu heidän ihoonsa eikä sitä ehdi pyyhkiä pois alle 10 sekunnin kuluessa, he muuttuvat merenneidoiksi.

Cleo on ensimmäinen, joka löytää voimansa: hän pystyy muokkaamaan vettä tekemään siitä kuplia tai nostattamaan vesipatsaan. Cleo kertoo asiasta tytöille ja näyttää mihin pystyy, jolloin myös Emma huomaa oman kykynsä: hän voi jäädyttää veden. Rikki yrittää löytää kykyään, mutta mitään ei tapahdu. Vasta istuessaan Lewisin kanssa JuiceNet-mehubaarissa hän löytää voimansa: kyky kiehuttaa ja haihduttaa vettä. Hän kiehuttaa vahingossa Coca colaa, joka on pöydällä.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Rooleissa

 Cariba Heine   Rikki Chadwick  
 Phoebe Tonkin   Cleo Sertori  
 Claire Holt   Emma Gilbert  
 Angus McLaren   Lewis McCartney  
 Burgess Abernethy   Zane Bennett  
 Brittany Byrnes   Charlotte  
 Alan David Lee   Don Sertori  
 Cleo Massey   Kim Sertori  
 Trent Sullivan   Elliot Gilbert  
 Jared Robinson   Neil Gilbert  
 Caroline Kennison   Lisa Gilbert  
 Annabelle Stevenson   Miriam Kent  
 Craig Horner   Ash  
 Ariu Lang Sio   Wilfred  
 Jamie Timony   Nate  
 Christine Amor   Louise Chatham  

Jaksot

Tuotanto

Merenneitopyrstöt

Merenneitopukujen tekeminen kesti puoli vuotta ja niiden valmistamisessa käytettiin näyttelijöiden vartaloista otettuja muotteja sekä käsintehtyjä suomuja. Valmis pyrstö painaa noin 12-15 kilogrammaa. Puvun vetoketju on selvästi näkyvissä takaapäin, vaikka sitä on yritetty peittää lisäämällä ylimääräisiä suomuja ja rakentamalla "harja" koko vetoketjun pituudelta. Pyrstöevään on suunniteltu poljin jaloille, joka auttaa näyttelijää uimisessa. Se evän lisäksi lisää puvun pituuteen 60 senttimetriä.

Aiheesta muualla