Ero sivun ”Suomen Koripalloliitto” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Lepax (keskustelu | muokkaukset)
p +l
Rivi 34: Rivi 34:
{{Suomen koripallo}}
{{Suomen koripallo}}


[[Luokka:Suomalaiset urheilujärjestöt|Koripalloliitto]]
[[Luokka:Suomen koripallo]]
[[Luokka:Suomen koripallo]]



Versio 2. heinäkuuta 2009 kello 01.19

Suomen Koripalloliitto on suomalaisen koripalloilun kattojärjestö. Sen tarkoituksena on sääntöjensä mukaan toimia Suomessa koripalloilua järjestävien, yhdistysrekisteriin merkittyjen yhdistysten liittona ja edustaa jäseniään kansainvälisessä koripalloliitossa FIBA:ssa (Fédération Internationale de Basketball, A-kirjain juontuu hylätystä sanasta Amateur). Suomen koripalloliittoon kuuluu noin 250 koripalloseuraa.

Suomen Koripalloliitto vastaa valtaosasta Suomessa pelattavista koripallosarjoista alkaen miesten mestaruussarjasta (kaudesta 2005-2006 Korisliiga) aina alueellisiin junioreiden harrastesarjoihin asti. Liitto toteuttaa toimintaansa kuuden alueorganisaation avulla, jotka ovat eteläinen, läntinen, kaakkoinen, keskinen, itäinen ja pohjoinen alue.

Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) lisäksi Suomen Koripalloliitto on Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n, Nuori Suomi ry:n, Suomen Kuntourheiluliitto, Kunto ry:n ja Suomen Olympiakomitea ry:n jäsen.

17. marraskuuta 2007 pidetyssä liittokokouksessa Curt Lindbom valittiin Koripalloliiton uudeksi puheenjohtajaksi kaksivuotiskaudelle 2008–2009. Hän voitti äänestyksessä edeltäjänsä Pentti Arajärven äänin 5183–4600.

Koripalloliiton puheenjohtajat

Aiheesta muualla