Ero sivun ”MC Hammer” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p Botti lisäsi: ko:Mc 해머
LaaknorBot (keskustelu | muokkaukset)
p Botti lisäsi: tr:MC Hammer
Rivi 35: Rivi 35:
[[simple:M.C. Hammer]]
[[simple:M.C. Hammer]]
[[sv:MC Hammer]]
[[sv:MC Hammer]]
[[tr:MC Hammer]]

Versio 24. kesäkuuta 2009 kello 21.58

MC Hammer

MC Hammer (myöhemmin myös Hammer, oik. Stanley Kirk Burrell, s. 30. maaliskuuta 1962, Oakland, Kalifornia) on yhdysvaltalainen rap-muusikko, joka oli suosittu 1980-luvun lopulla ja 1990-luvun alussa. Hänet muistetaan dramaattisesta uransa noususta ja laskusta, "laskuvarjon kokoisista" housuistaan ja vaikutuksestaan hip hop -kulttuuriin ja musiikkiin. Hänestä tuli saarnaaja 1990-luvulla ja hänellä on nykyään oma televisio-ohjelma.

MC Hammerin kakkosalbumi Please Hammer Don't Hurt 'Em sisälsi hänen tunnetuimman hittinsä "U Can't Touch This" (joka samplaa Rick Jamesin "Super Freakia"). Albumi oli ensimmäinen Yhdysvalloissa timanttilevyn saanut hip hop -äänite (yli 10 miljoonaa myytyä levyä).

Musiikkiura

Hammerin ensimmäinen levy oli Feel My Power (1987); levy myi yli 60,000 kappaletta ja Hammer sai sen johdosta useita tarjouksia isoilta levy-yhtiöiltä. Hän kieltäytyi aluksi tekemästä sopimusta Capitol Recordsin kanssa, mutta kun sopimustarjoukseen lisättiin huomattava bonussumma, Hammer suostui. Capitol julkaisi debyyttilevyn uudelleen nimellä Let's Get It Started, ja uudelleenjulkaisu myi triplaplatinaa (yli 3 miljoonaa myytyä levyä).

Ylempänä mainitun toisen albumin jälkeen MC Hammer kiersi Eurooppaa PepsiCon sponsoroimana. Hänen musiikkityylinsä alkoi kuitenkin saada osakseen kritiikkiä, joka laajeni hänen imagoonsa ja lyriikkansa. Kritiikistä huolimatta Hammerin suosio kasvoi, ja hän myi mm. MC Hammer -leluja ja sai oman piirrossarjansa.

Vuoden 1991 levyä 2 Legit 2 Quit varten MC Hammer pudotti nimestään MC:n ja vastasi kriitikoilleen levyllä. Vaikka kriitikot eivät levyä hyväksyneet sen enempää kuin edellisiäkään, albumi myi vahvasti ja sen nimikappale oli menestys. The Addams Family -elokuvan soundtrackilla ollut "Addams Groove" oli myös menestys ja lisättiin 2 Legit 2 Quitin vinyylijulkaisuun.

Hammer vaihtoi 1990-luvun alussa levymerkkiä Giant Recordsille, ja hip-hopin muuttuvassa hengessä julkaisi aggressiivisemman levyn nimeltä Funky Headhunter.

Vuonna 1995 Hammer julkaisi Inside Out-levyn, joka sai jälleen huonon vastaanoton kriitikoilta ja myi kehnosti. Giant Records pudotti Hammerin listoiltaan, ja laskevan levynmyynnin ja huolettoman rahankäytön vuoksi Hammerin ajautui vararikkoon 1996.