Ero sivun ”Cata Mansikka-aho” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
253 merkkiä lisätty ,  11 vuotta sitten
ei muokkausyhteenvetoa
(ed.)
'''Katri ”Cata” Mansikka-aho''' (s. [[18. maaliskuuta]] [[1974]]) on suomalainen laulaja.
'''Cata Mansikka-aho''' (synt. 18. maaliskuuta 1974) tuli tunnetuksi Levottomat-elokuvan tunnuskappaleesta, jonka hän esitti [[Samuli Edelman]]in kanssa. Cata Mansikka-aho sanoitti kyseisen kappaleen, jonka Leri Leskinen oli säveltänyt. Levottomat-Soundtrack voitti Emma-patsaan vuonna 2001 ja kappale oli vuoden soitetuin kappale. Levottomat-kappale voitti myös Jussi-palkinnon.
 
'''Cata Mansikka-aho''' (synt. 18. maaliskuuta 1974) tuli tunnetuksi ''[[Levottomat]]''-elokuvan (2000) tunnuskappaleesta ”Levottomat”, jonka hän esitti [[Samuli Edelman]]in kanssa. Cata Mansikka-aho myös sanoitti kyseisen kappaleen, jonka [[Leri Leskinen]] oli säveltänyt. ''Levottomat''-Soundtracksoundtrack voittipalkittiin [[Emma-patsaanpalkinto|Emmalla]], vuonna 2001[[Jussi-palkinto|Jussilla]] ja kappale oli vuoden soitetuin kappale. Levottomat-kappale voitti myös Jussi-palkinnon[[kultalevy]]llä.
Cata Mansikka-aho kirjoitti ylioppilaaksi Sibelius-lukiosta ja opiskeli musiikkia Helsingin konservatoriossa pääaineenaan klassinen laulu. Cata Mansikka-aho julkaisi ensimmäisen pitkäsoitto-albuminsa Peilikuvaa vuonna 1998. Levottomat-hitin jälkeen hän on julkaissut kaksi hengellistä albumia "Open the Eyes of my heart" 2004 ja "Kaikki Muuttuu" vuonna 2006.
 
Cata Mansikka-aho kirjoitti ylioppilaaksi [[Sibelius-lukiostalukio]]sta ja opiskeli musiikkia [[Sibelius-Akatemia|Helsingin konservatoriossa]] pääaineenaan klassinen laulu. Cata Mansikka-aho julkaisi ensimmäisen pitkäsoitto-albuminsa ''Peilikuvaa'' vuonna 1998. Levottomat”Levottomat”-hitin jälkeen hän on julkaissut kaksi [[hengellinen musiikki|hengellistä]] albumia "''Open the Eyes of myMy heart"Heart'' (2004) ja "''Kaikki Muuttuu" vuonnamuuttuu'' (2006).
Vuoden 2004 Cata Mansikka-aho on ollut mukana politiikassa Keskustapuolueessa. Hän työskentelee eduskunta-avustajana ja hän on toiminut Helsingin nuorisolautakunnan varajäsenenä ja Helsingin Työväenopistojen johtokunnassa varsinaisena jäsenenä.
 
VuodenVuodesta 2004 Catalähtien Mansikka-aho on ollut mukana politiikassa Keskustapuolueessa[[Suomen Keskusta|keskustapuolueessa]]. Hän työskentelee eduskunta-avustajana ja hän on toiminut Helsingin nuorisolautakunnan varajäsenenä ja Helsingin Työväenopistojentyöväenopistojen johtokunnassa varsinaisena jäsenenä.
 
== Aiheesta muualla ==
 
* {{MySpace|thecata}}
 
{{DEFAULTSORT:Mansikkaaho Cata}}
[[Luokka:Suomalaiset laulajat]]
57 036

muokkausta

Navigointivalikko