Ero sivun ”Tony Martin (laulaja)” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Thijs!bot (keskustelu | muokkaukset)
p Botti lisäsi: sv:Tony Martin (musiker)
SieBot (keskustelu | muokkaukset)
Rivi 40: Rivi 40:
[[pl:Tony Martin]]
[[pl:Tony Martin]]
[[pt:Tony Martin (cantor)]]
[[pt:Tony Martin (cantor)]]
[[ro:Tony Martin (cântăreţ rock)]]
[[sv:Tony Martin (musiker)]]
[[sv:Tony Martin (musiker)]]

Versio 3. kesäkuuta 2009 kello 05.16

Tämä artikkeli käsittelee Black Sabbath -yhtyeen entistä laulajaa. Samanniminen yhdysvaltalainen 1912 syntynyt näyttelijä ja laulaja löytyy tästä: Tony Martin (oik. Alvin Morris)

Anthony Martin Harford (s. 19. huhtikuuta 1957) eli Tony Martin on parhaiten tunnettu Black Sabbathin laulajana vuosina 1987-91 ja uudelleen 1993-96. Martin on pitkäikäisin Black Sabbathin laulaja perustajajäsen Ozzy Osbournea lukuun ottamatta.

Martin erotettiin Black Sabbathista 1991, kun tuli tilaisuus saada yhtyeeseen Mob Rulesin (1981) aikainen kokoonpano: Tony Iommi, Vinnie Appice, Geezer Butler ja laulajaksi Ronnie James Dio. Martin palasi yhtyeeseen 1993 ja lähti jälleen 1996, kun yhtye ei ollut aktiivisessa toiminnassa. "Virallisesti" Martin erotettiin vasta 1999.

Sen jälkeen Martin on ollut mukana monissa projekteissa (kuten Tony Martin Band, M3, The Alliance, Misha Calvin, The Cage, Giuntini Project II). Hänen muistettavimmat esiintymisensä ovat kuitenkin olleet Black Sabbathin laulajana. Martin väitää, että enää hän ei liittyisi Black Sabbathiin, vaikka häntä pyydettäisiinkin.

Diskografia