Ero sivun ”Cirith Ungol” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
13 merkkiä lisätty ,  16 vuotta sitten
p
ei muokkausyhteenvetoa
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
p (robot Adding: en, pl)
pEi muokkausyhteenvetoa
Sen nimi Sindariksi on ’’Keereeth Oongoll’’ eli Hämähäkin luola; se oli sola [[Mordor]]in läntisten vuorten yli ja ainoa reitti länttä kohti.
Sitä vartioi Cirith Ungolin Torni, jonka rakensivat [[Gondor]]in [[ihminen (Arda)|ihmiset]] [[Haltiain ja Ihmisten Viimeinen Liitto|Haltiain ja Ihmisten Viimeisen Liiton]] sodan jälkeen. Sen tarkoitus oli puolustaa Ithilienin maakuntaa [[Sauron]]in jäljelläolenien seuraajien hyökkäyksiltä. Siksi sen ikkunat oli suunnattu pohjoiseen ja kaakkoon. Sen tehtävä oli myös estää Sauronin palvelijoiden paluu Mordoriin.
Gondor valloitti linnoituksen noin vuonna 1636 K.A. kun Suuri Rutto tappoi suurimman osan Gondorin väestöstä. Ruton jälkeen Gondor ei enää koskaan pystynyt valloittamaan Cirith Ungolia ja pahuus palasi Mordoriin. Linnoitus toimi yhdessä vuorilinnoitus Durthangin kanssa Mordorin pohjoisessa länsiosassa, ja Hammastornien kanssa [[Musta Portti|Morannon]]in luona.
Sormuksen Matkan aikana [[Frodo Reppuli]] ja [[Samvais Gamgi]] menivät solaan Klonkun johdolla ja suoraan jättiläishämähäkki, Lukitarin pesään, joka asui siellä.
 
251

muokkausta

Navigointivalikko