Ero sivun ”Stockport” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Zorrobot (keskustelu | muokkaukset)
p Botti lisäsi: da:Stockport
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
[[Kuva:Stockport Viaduct.jpg|220px|thumb|Stockportin viadukti]]
[[Kuva:Stockport Viaduct.jpg|220px|thumb|Stockportin viadukti]]


'''Stockport''' on kaupunki Suur-[[Manchester]]in alueella Luoteis-[[Englanti|Englannissa]]. Vuonna [[2001]] kaupungissa arvioitiin olevan noin 136 082 asukasta, ja sen vaikutuspiirissä boroughissa yhteensä 284 528 asukasta. [[Liverpool]]iin laskeva Merseyjoki alkaa Stockportista, missä Goyt- ja Tamejoet kohtaavat. M60-moottoritie kulkee Stockportin halki ja mielenkiintoisen akveduktin näköisen kaarisillan ali Stockportin eritasoliittymässä.
'''Stockport''' on kaupunki Suur-[[Manchester]]in alueella Luoteis-[[Englanti|Englannissa]]. Vuonna [[2001]] kaupungissa arvioitiin olevan noin 136&nbsp;082 asukasta, ja sen vaikutuspiirissä boroughissa yhteensä 284&nbsp;528 asukasta. [[Liverpool]]iin laskeva Merseyjoki alkaa Stockportista, missä Goyt- ja Tamejoet kohtaavat. M60-moottoritie kulkee Stockportin halki ja mielenkiintoisen akveduktin näköisen kaarisillan ali Stockportin eritasoliittymässä. Se on eräs Länsi-Euroopan suurimpia tiilirakennelmia, ja hieno näyte Viktorian aikakauden rakennustaidosta.<ref>[http://www.stockport.gov.uk/content/communitypeopleliving/historyandheritage/buildingsandstructures/railwayviaduct?a=5441 Stockport Viaduct] Stockport Council</ref>


==Urheilu==
==Urheilu==
Stockoportista tulevat jalkapalloseura [[Stockport County FC|Stockport County]] sekä Englannin pääsarjassa pelaava [[rugby union]] -joukkue [[Sale Sharks]]. Molempien kotikenttänä toimii [[Edgeley Park]].
Stockoportista tulevat jalkapalloseura [[Stockport County FC|Stockport County]] sekä Englannin pääsarjassa pelaava [[rugby union]] -joukkue [[Sale Sharks]]. Molempien kotikenttänä toimii [[Edgeley Park]].

== Lähteet ==
{{Viitteet}}


{{tynkä/UK}}
{{tynkä/UK}}

Versio 27. toukokuuta 2009 kello 21.31

Stockportin viadukti

Stockport on kaupunki Suur-Manchesterin alueella Luoteis-Englannissa. Vuonna 2001 kaupungissa arvioitiin olevan noin 136 082 asukasta, ja sen vaikutuspiirissä boroughissa yhteensä 284 528 asukasta. Liverpooliin laskeva Merseyjoki alkaa Stockportista, missä Goyt- ja Tamejoet kohtaavat. M60-moottoritie kulkee Stockportin halki ja mielenkiintoisen akveduktin näköisen kaarisillan ali Stockportin eritasoliittymässä. Se on eräs Länsi-Euroopan suurimpia tiilirakennelmia, ja hieno näyte Viktorian aikakauden rakennustaidosta.[1]

Urheilu

Stockoportista tulevat jalkapalloseura Stockport County sekä Englannin pääsarjassa pelaava rugby union -joukkue Sale Sharks. Molempien kotikenttänä toimii Edgeley Park.

Lähteet

  1. Stockport Viaduct Stockport Council
Tämä Yhdistyneeseen kuningaskuntaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.