Ero sivun ”Oceanic Airlines” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p w
Vesteri (keskustelu | muokkaukset)
pEi muokkausyhteenvetoa
Rivi 26: Rivi 26:
* [http://www.oceanicflight815.com/ Oceanic Flight 815 - yksi televisiosarja ''Lostin'' virallisista kotisivuista]
* [http://www.oceanicflight815.com/ Oceanic Flight 815 - yksi televisiosarja ''Lostin'' virallisista kotisivuista]


* [http://www.oceanic-air.com/
* [http://www.oceanic-air.com/ Oceanic airlines]


[[Luokka:Elokuvaan liittyvät käsitteet]]
[[Luokka:Elokuvaan liittyvät käsitteet]]

Versio 25. toukokuuta 2009 kello 04.27

Oceanic Airlines on kuvitteellinen, useissa elokuvissa ja televisio-ohjelmissa esiintyvä lentoyhtiö. Sitä ei pidä sekoittaa oikeisiin lentoyhtiöihin Trans Oceanic Airlines ja Ocean Airlines.

Oceanic Airlines esitetään yleensä erittäin riskialttiina lentoyhtiönä, jonka toiminnot tuntuvat olevan enemmän tai vähemmän retuperällä. Yhtiöstä onkin tullut eräänlainen sisäpiirin vitsi televisio- ja elokuvaharrastajien keskuudessa: esimerkiksi suosittu televisio-ohjelmien arvostelusivusto Television Without Pity myi rajoitetun määrän paitoja ja laukkuja, joihin oli painettu Oceanic Airlinesin logo ja slogan "Getting halfway there is all the fun!" (Pääseminen puolimatkaan on suurin huvi). Televisiosarjassa Lost esitetty lentoyhtiön mainoslause "Taking You Places You've Never Imagined!" (Viemme sinut paikkoihin, joita et ole ikinä kuvitellutkaan) tuntuu erittäin sopivalta katastrofialttiille lentoyhtiölle.

Vuoden 1996 elokuvassa Executive Decision käytettiin runsaasti lennossa kuvattua materiaalia, jossa käytetään oikeaa Oceanic Airlinesin logolla varustettua Boeing 747- lentokonetta. Materiaalia kuvattiin niin runsaasti, että sitä on käytetty useissa muissakin elokuvissa sekä televisiosarjoissa.

Oceanic Airlines esiintyy myös vuonna 2004 kuvatussa televisiosarjassa Lost (tuottaja ABC). Tässä sarjassa ei kuitenkaan käytetty edellä mainittua filmimateriaalia eikä logoja.

Elokuvia ja televisiosarjoja, joissa Oceanic Airlines esiintyy

  • LostOceanic Airlinesin lento 815 Sydneystä Los Angelesiin harhautuu tuhansia kilometrejä pois kurssistaan ja tuhoutuu lentäessään matalalla Tyynenmeren yllä. Turmasta selviää hengissä 48 henkeä. Sarjassa yhtiö kuvataan konkurssiin menossa olevana firmana.
  • Executive Decision – terroristit kaappaavat Oceanic Airlinesin lennon 343 Ateenasta Dullesiin. Elokuvan kuvamateriaalia on käytetty myös seuraavissa elokuvissa:
    • Panic in the Skies
    • Nowhere to LandOceanic Airlinesin lento 762 Sydneystä Los Angelesiin, koneessa hermokaasua.
    • Code 11-14
    • AliasOceanic Airlinesin lento Sydneyyn mainitaan kuulutuksessa Los Angelesin kansainvälisellä lentokentällä (J.J. Abrams on tuottanut sekä Alias että Lost -sarjat).
    • Kunnian miehet – jaksoissa "Vanished" sekä "The Bridge at Hang So Ri" käytetään Executive Decision -elokuvan kuvamateriaalia.
    • Category 6: Day of Destruction
    • After the Sunset - Keikka BahamallaOceanic Airlinesin kone näkyy trailerissa.
    • televisiosarja LAXOceanic Airlinesin mainoksia ja lentotietoja näkyy lentokentällä jaksossa Senator’s Daughter.
    • Diagnoosi: MurhaOceanic Airlinesin logolla varustettu Boeing 747 reittilennolla Los Angelesista Sveitsiin jaksossa Murha ilmassa.

Aiheesta muualla