Ero sivun ”Sleepers – katuvarpuset” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 28: Rivi 28:
Elokuva perustuu kirjailijan [[Lorenzo Carcaterra]]n samannimiseen teokseen. Kirjailija itse väittää tarinan olevan totta, mutta riittävää näyttöä asialle ei ole.
Elokuva perustuu kirjailijan [[Lorenzo Carcaterra]]n samannimiseen teokseen. Kirjailija itse väittää tarinan olevan totta, mutta riittävää näyttöä asialle ei ole.


Elokuva kertoo neljästä nuoresta pojasta Johnista, Michaelista, Tommysta ja Lorenzosta jotka ovat kasvaneet huonoissa olosuhteissa. Pojat ovat tottuneet [[perheväkivalta]]an ja viettävät usein aikana tehden jos jonkinlaisia kepposia isä Bobby Carillonin kielloista huolimatta. Tavallisena ja kuumana päivänä, poikien yrittäessä varastaa [[hot dog]]eja eräästä kärrystä, saa harmiton näpitys suuremmat suhteet sen seurauksena kun hot dogien myyjä jää oman kärrynsä alle, jonka pojat sysäviät häntä kohti. Pojat joutuvat vuodeksi Wilkinsonin poikakotiin ja siellä osastolle jota johtaa [[perverssi]] Sean Nokes. Nokesin julmat teot jättävät ikuiset arvet poikiin, jotka kostautuvat vielä tulevaisuudessa.
Elokuva kertoo neljästä nuoresta pojasta Johnista, Michaelista, Tommysta ja Lorenzosta jotka ovat kasvaneet huonoissa olosuhteissa. Pojat ovat tottuneet [[perheväkivalta]]an ja viettävät usein aikana tehden jos jonkinlaisia kepposia isä Bobby Carillonin kielloista huolimatta. Tavallisena ja kuumana päivänä, poikien yrittäessä varastaa [[hot dog]]eja eräästä kärrystä, saa harmiton näpitys suuremmat suhteet sen seurauksena kun hot dogien myyjä jää oman kärrynsä alle, jonka pojat sysäsivät häntä kohti. Pojat joutuvat vuodeksi Wilkinsonin poikakotiin ja siellä osastolle jota johtaa [[perverssi]] Sean Nokes. Nokesin julmat teot jättävät ikuiset arvet poikiin, jotka kostautuvat vielä tulevaisuudessa.


== Näyttelijät ==
== Näyttelijät ==

Versio 14. toukokuuta 2009 kello 09.55

Katuvarpuset
Sleepers
Ohjaaja Barry Levinson
Käsikirjoittaja Lorenzo Carcaterra
Barry Levinson
Tuottaja Barry Levinson
Steve Golin
Säveltäjä John Williams
Kuvaaja Michael Ballhaus
Leikkaaja Stu Linder
Pukusuunnittelija Gloria Gresham
Pääosat Kevin Bacon
Billy Crudup
Robert De Niro
Dustin Hoffman
Jason Patric
Brad Pitt
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Warner Bros.
Levittäjä Warner Bros.
Netflix
Vudu
Ensi-ilta 1996
Kesto 147 min
Alkuperäiskieli Englanti
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Sleepers - katuvarpuset on vuonna 1996 ensi-iltansa saanut draamaelokuva. Elokuvan ohjasi Barry Levinson ja pääosissa ovat Kevin Bacon, Billy Crudup, Robert De Niro, Dustin Hoffman, Jason Patric ja Brad Pitt.

Elokuva perustuu kirjailijan Lorenzo Carcaterran samannimiseen teokseen. Kirjailija itse väittää tarinan olevan totta, mutta riittävää näyttöä asialle ei ole.

Elokuva kertoo neljästä nuoresta pojasta Johnista, Michaelista, Tommysta ja Lorenzosta jotka ovat kasvaneet huonoissa olosuhteissa. Pojat ovat tottuneet perheväkivaltaan ja viettävät usein aikana tehden jos jonkinlaisia kepposia isä Bobby Carillonin kielloista huolimatta. Tavallisena ja kuumana päivänä, poikien yrittäessä varastaa hot dogeja eräästä kärrystä, saa harmiton näpitys suuremmat suhteet sen seurauksena kun hot dogien myyjä jää oman kärrynsä alle, jonka pojat sysäsivät häntä kohti. Pojat joutuvat vuodeksi Wilkinsonin poikakotiin ja siellä osastolle jota johtaa perverssi Sean Nokes. Nokesin julmat teot jättävät ikuiset arvet poikiin, jotka kostautuvat vielä tulevaisuudessa.

Näyttelijät

Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.