Ero sivun ”Vaivaisenluu” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p Botti muokkasi: eu:Hallux valgus
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
[[Kuva:Hallux Valgus-Aspect pré op décharge.JPG|thumb|150px|]]
[[Kuva:Hallux Valgus-Aspect pré op décharge.JPG|thumb|150px|]]
'''Vaivaisenluu''' (''Hallux valgus'') on jalan isovarpaan [[tyviluu]]n ja [[jalkapöydänluu]]n välisen [[nivel]]en virheasento. Kun isovarvas kääntyy pienempiä varpaita kohti, tyvinivelen sisäreuna muodostaa kiinteän, punoittavan, usein kivuliaan kyhmyn. Ukkovarvas voi lopulta työntyä seuraavan varpaan päälle tai alle, ja seuraavat [[varpaat]] muuttuvat melko usein vasaravarpaiksi.
'''Vaivaisenluu''' (''Hallux valgus'') on jalan isovarpaan [[tyviluu]]n ja [[jalkapöydänluu]]n välisen [[nivel]]en virheasento. Kun isovarvas kääntyy pienempiä varpaita kohti, tyvinivelen sisäreuna muodostaa kiinteän, punoittavan, usein kivuliaan kyhmyn. Ukkovarvas voi lopulta työntyä seuraavan varpaan päälle tai alle, ja seuraavat [[varpaat]] muuttuvat melko usein vasaravarpaiksi. Vaivaisenluu voi tulla myös pikkuvarpaaseen, jolloin pikkuvarvas kääntyy sisäänpäin.
{{tynkä/Lääketiede}}
{{tynkä/Lääketiede}}
[[Luokka:Luut]]
[[Luokka:Luut]]

Versio 11. toukokuuta 2009 kello 19.03

Vaivaisenluu (Hallux valgus) on jalan isovarpaan tyviluun ja jalkapöydänluun välisen nivelen virheasento. Kun isovarvas kääntyy pienempiä varpaita kohti, tyvinivelen sisäreuna muodostaa kiinteän, punoittavan, usein kivuliaan kyhmyn. Ukkovarvas voi lopulta työntyä seuraavan varpaan päälle tai alle, ja seuraavat varpaat muuttuvat melko usein vasaravarpaiksi. Vaivaisenluu voi tulla myös pikkuvarpaaseen, jolloin pikkuvarvas kääntyy sisäänpäin.

Tämä lääketieteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.