Ero sivun ”Geoff Nicholls” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Geoff Nicholls''' ([[1948]] [[Birmingham]], [[Iso-Britannia]]) on [[englantilainen]] muusikko. Hänet tunnetaan parhaiten [[Black Sabbath]] -yhtyeen [[kosketinsoittaja]]na.
'''Geoff Nicholls''' ([[28. huhtikuuta]] [[1948]], [[Birmingham]], [[Iso-Britannia]]) on [[englantilainen]] muusikko. Hänet tunnetaan parhaiten [[Black Sabbath]] -yhtyeen pitkäaikaisena [[kosketinsoittaja]]na.


Geoff Nicholls aloitti [[kitaristi]]na [[1960]]-luvun lopulla yhtyeessä [[World Of Oz]]. [[1970]]-luvun alkupuolella hän liittyi birminghamilaiseen [[Bandy Legs]] -yhtyeeseen. Bandy Legs lämmitteli usein myös birminghamilaista Black Sabbathia. 1970-luvun puolivälissä yhtye muutti nimensä [[Quartz]]iksi johtuen lähinnä siitä, että yhtyeen musiikki oli muuttunut raskaampaan rockiin suuntautuneeksi ja Bandy Legs -nimi ei sopinut musiikkiin<ref>Garry Sharpe-Young: ''Black Sabbath - Never Say Die! 1979-1997'' (Cherry Red Books 2003)</ref>. Yhtyeen jäsenet ystävystyivät Black Sabbathin jäsenten kanssa ja Black Sabbathin kitaristi [[Tony Iommi]] lupautui tuottamaan yhtyeen ensimmäisen albumin. Erityisesti Geoff Nichollsista ja Tony Iommista tuli hyvät ystävät ja Iommi pyysikin Nichollsia avustamaan Black Sabbathia vuonna [[1977]] kun [[Ozzy Osbourne]] erosi ensimmäisen kerran yhtyeestä ja [[Dave Walker]] tuli hetkellisesti uudeksi laulajaksi<ref>Garry Sharpe-Young: ''Black Sabbath - Never Say Die! 1979-1997'' (Cherry Red Books 2003)</ref>.
Geoff Nicholls aloitti [[kitaristi]]na [[1960-luku|1960-luvun]] lopulla yhtyeessä [[World Of Oz]]. [[1970-luku|1970-luvun]] alkupuolella hän liittyi birminghamilaiseen [[Bandy Legs]] -yhtyeeseen. Bandy Legs lämmitteli usein myös birminghamilaista Black Sabbathia. 1970-luvun puolivälissä yhtye muutti nimensä [[Quartz]]iksi johtuen lähinnä siitä, että yhtyeen musiikki oli muuttunut raskaampaan rockiin suuntautuneeksi ja Bandy Legs -nimi ei sopinut musiikkiin<ref>Garry Sharpe-Young: ''Black Sabbath - Never Say Die! 1979-1997'' (Cherry Red Books 2003)</ref>. Yhtyeen jäsenet ystävystyivät Black Sabbathin jäsenten kanssa ja Black Sabbathin kitaristi [[Tony Iommi]] lupautui tuottamaan yhtyeen ensimmäisen albumin. Erityisesti Geoff Nichollsista ja Tony Iommista tuli hyvät ystävät ja Iommi pyysikin Nichollsia avustamaan Black Sabbathia vuonna [[1977]] kun [[Ozzy Osbourne]] erosi ensimmäisen kerran yhtyeestä ja [[Dave Walker]] tuli hetkellisesti uudeksi laulajaksi<ref>Garry Sharpe-Young: ''Black Sabbath - Never Say Die! 1979-1997'' (Cherry Red Books 2003)</ref>.


Seuraavan kerran Iommi kutsui Nichollsin mukaan vuonna 1979 kun Ozzy Osbourne ja basisti [[Geezer Butler]] lähtivät yhtyeestä ja [[Ronnie James Dio]] tuli uudeksi laulajaksi. Nichollsin piti alun perin liittyä toiseksi kitaristiksi, mutta Butlerin erosta johtuen hän alkoi soittaa bassoa<ref>Garry Sharpe-Young: ''Black Sabbath - Never Say Die! 1979-1997'' (Cherry Red Books 2003)</ref>. Butlerin palattua yhtyeeseen ja Iommin todettua toisen kitaristin tarpeettomaksi Nicholls siirtyi kosketinsoittajaksi. Hän toimikin yhtyeen kosketinsoittajana aina vuoteen [[2004]] asti välillä enemmän ja välillä vähemmän täysivaltaisena jäsenenä.
Seuraavan kerran Iommi kutsui Nichollsin mukaan vuonna 1979 kun Ozzy Osbourne ja basisti [[Geezer Butler]] lähtivät yhtyeestä ja [[Ronnie James Dio]] tuli uudeksi laulajaksi. Hänen piti alun perin liittyä toiseksi kitaristiksi, mutta Butlerin erosta johtuen hän alkoi soittaa bassoa<ref>Garry Sharpe-Young: ''Black Sabbath - Never Say Die! 1979-1997'' (Cherry Red Books 2003)</ref>. Butlerin palattua yhtyeeseen ja Iommin todettua toisen kitaristin tarpeettomaksi Nicholls siirtyi kosketinsoittajaksi. Hän toimikin yhtyeen kosketinsoittajana aina vuoteen [[2004]] asti välillä enemmän ja välillä vähemmän täysivaltaisena jäsenenä.


Nicholls on ollut mukana myös rumpali [[Cozy Powell]]in sooloyhtyeessä. Lisäksi hän on säveltänyt myös filmimusiikkia. Nicholls on säveltänyt kappaleita myös Ozzy Osbournelle (levyllä ''[[Down to Earth (Ozzy Osbourne)|Down To Earth]]''). Viime vuosina hän on ollu mukana entisen Black Sabbath-vokalistin [[Tony Martin (laulaja)|Tony Martin]]in sooloyhtyeessä.
Nicholls on ollut mukana myös rumpali [[Cozy Powell]]in sooloyhtyeessä. Lisäksi hän on säveltänyt filmimusiikkia, sekä tehnyt kappaleita myös Ozzy Osbournelle (levyllä ''[[Down to Earth (Ozzy Osbourne)|Down To Earth]]''). Viime vuosina hän on ollu mukana entisen Black Sabbath-vokalistin [[Tony Martin (laulaja)|Tony Martin]]in sooloyhtyeessä.


==Lähteet==
==Lähteet==

Versio 11. toukokuuta 2009 kello 09.35

Geoff Nicholls (28. huhtikuuta 1948, Birmingham, Iso-Britannia) on englantilainen muusikko. Hänet tunnetaan parhaiten Black Sabbath -yhtyeen pitkäaikaisena kosketinsoittajana.

Geoff Nicholls aloitti kitaristina 1960-luvun lopulla yhtyeessä World Of Oz. 1970-luvun alkupuolella hän liittyi birminghamilaiseen Bandy Legs -yhtyeeseen. Bandy Legs lämmitteli usein myös birminghamilaista Black Sabbathia. 1970-luvun puolivälissä yhtye muutti nimensä Quartziksi johtuen lähinnä siitä, että yhtyeen musiikki oli muuttunut raskaampaan rockiin suuntautuneeksi ja Bandy Legs -nimi ei sopinut musiikkiin[1]. Yhtyeen jäsenet ystävystyivät Black Sabbathin jäsenten kanssa ja Black Sabbathin kitaristi Tony Iommi lupautui tuottamaan yhtyeen ensimmäisen albumin. Erityisesti Geoff Nichollsista ja Tony Iommista tuli hyvät ystävät ja Iommi pyysikin Nichollsia avustamaan Black Sabbathia vuonna 1977 kun Ozzy Osbourne erosi ensimmäisen kerran yhtyeestä ja Dave Walker tuli hetkellisesti uudeksi laulajaksi[2].

Seuraavan kerran Iommi kutsui Nichollsin mukaan vuonna 1979 kun Ozzy Osbourne ja basisti Geezer Butler lähtivät yhtyeestä ja Ronnie James Dio tuli uudeksi laulajaksi. Hänen piti alun perin liittyä toiseksi kitaristiksi, mutta Butlerin erosta johtuen hän alkoi soittaa bassoa[3]. Butlerin palattua yhtyeeseen ja Iommin todettua toisen kitaristin tarpeettomaksi Nicholls siirtyi kosketinsoittajaksi. Hän toimikin yhtyeen kosketinsoittajana aina vuoteen 2004 asti välillä enemmän ja välillä vähemmän täysivaltaisena jäsenenä.

Nicholls on ollut mukana myös rumpali Cozy Powellin sooloyhtyeessä. Lisäksi hän on säveltänyt filmimusiikkia, sekä tehnyt kappaleita myös Ozzy Osbournelle (levyllä Down To Earth). Viime vuosina hän on ollu mukana entisen Black Sabbath-vokalistin Tony Martinin sooloyhtyeessä.

Lähteet

  1. Garry Sharpe-Young: Black Sabbath - Never Say Die! 1979-1997 (Cherry Red Books 2003)
  2. Garry Sharpe-Young: Black Sabbath - Never Say Die! 1979-1997 (Cherry Red Books 2003)
  3. Garry Sharpe-Young: Black Sabbath - Never Say Die! 1979-1997 (Cherry Red Books 2003)