Ero sivun ”Robert Frost” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
VolkovBot (keskustelu | muokkaukset)
p Botti lisäsi: cs:Robert Frost
Rivi 10: Rivi 10:


Vuonna [[1890]] hän alkoi opiskella Lawrencen [[high school]]issa, jossa hän innoistui [[latina]]n ja [[kreikan kieli]]stä. Siellä hän myös kirjoitti ensimmäisen julkaistun runonsa, ''La Noche Triste'', ja tapasi tulevan vaimonsa Elinor Miriam Whiten.
Vuonna [[1890]] hän alkoi opiskella Lawrencen [[high school]]issa, jossa hän innoistui [[latina]]n ja [[kreikan kieli]]stä. Siellä hän myös kirjoitti ensimmäisen julkaistun runonsa, ''La Noche Triste'', ja tapasi tulevan vaimonsa Elinor Miriam Whiten.
i dunno :S
i have to do it!


==Lähteet==
==Lähteet==

Versio 2. toukokuuta 2009 kello 02.17

Robert Frost vuonna 1959.

Robert Lee Frost (s. 26. maaliskuuta 1874 San Franciscossa, Kaliforniassa, kuoli 29. tammikuuta 1963 Bostonissa) oli amerikkalainen runoilija. Häntä inspiroi monesti työssään Uuden Englannin maaseutuelämä. Töissään hän yhdisti tähän maalaismaisemaan monimutkaiset sosiaaliset ja filosofiset teemat. Hän oli suosittu runoilija jo omana elinaikanaan, ja hänet palkittiin muun muassa neljällä Pulitzer-palkinnolla.[1]

Runojen lisäksi hän kirjoitti muun muassa neljä näytelmää.

Elämäkerta

Robert Frost syntyi San Franciscossa, vaikka hänet usein yhdistetäänkin Uuteen Englantiin. Hänen äitinsä oli skotti Isabelle Moodie, ja hänen isänsä oli lehtimies William Prescott Frost nuorempi. Hänen isänsä oli viinaanmenevä uhkapeluri ja tiukka kurinpitäjä, jolla oli palava intohimo politiikkaan. Hänen isänsä kuoli tuberkuloosiin vain 36-vuotiaana vuonna 1885.[2]

Isän kuoltua perhe – 11-vuotias Robert, hänen siskonsa ja äitinsä – muuttivat Kaliforniasta Yhdysvaltojen itärannikolle, Lawrenceen Massachusettsiin, lähelle hänen isänsä vanhempia. Hänen äitinsä liittyi lahkolaiseen Swedenborgianistiseen kirkkoon, ja kastoi lapsensa siellä. Aikuisena Robert erosi kirkosta.

Vuonna 1890 hän alkoi opiskella Lawrencen high schoolissa, jossa hän innoistui latinan ja kreikan kielistä. Siellä hän myös kirjoitti ensimmäisen julkaistun runonsa, La Noche Triste, ja tapasi tulevan vaimonsa Elinor Miriam Whiten. i dunno :S i have to do it!

Lähteet

  • William H. Pritchard ja Stanley Burnshaw: Frost's Life and Career Oxford University Press / University of Illinois at Urbana-Champaign. Viitattu 19. heinäkuuta 2007. (englanniksi)

Viitteet

  1. The Pulitzer Prize winners – Poetry The Pulitzer Board. Viitattu 19. heinäkuuta 2007. (englanniksi)
  2. Jeff Ketzle: Robert Frost Biographical Information Ketzle.com. Viitattu 19. heinäkuuta 2007. (englanniksi)

Aiheesta muualla

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Robert Frost.

Malline:Tynkä/Runoilija