Ero sivun ”Racketlon” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
SM (keskustelu | muokkaukset)
pEi muokkausyhteenvetoa
FlaBot (keskustelu | muokkaukset)
p robot Adding: de
Rivi 17: Rivi 17:
[[Luokka:Pallopelit]]
[[Luokka:Pallopelit]]


[[de:Racketlon]]
[[en:Racketlon]]
[[en:Racketlon]]

Versio 2. tammikuuta 2006 kello 22.22

Racketlon on urheilulaji, mailapelien neliottelu. Racketloniin kuuluvat lajit ovat pöytätennis, sulkapallo, squash ja tennis.

Lajit pelataan mainitussa järjestyksessä siten, että koko ajan siirrytään kevyemmästä mailasta painavampaan ja lyhyempikestoisesta pitempikestoiseen suoirtukseen. Jokaisessa lajissa noudatetaan pistelaskussa pöytätenniksen vanhaa sääntöä, eli erä pelataan 21 pisteeseen. Lopputuloksissa kaikkien neljän lajin pisteet lasketaan yhteen.

Racketlon on varsin nuori urheilulaji. Kaikkiaan MM-kisoja on järjestetty viidesti, ensimmäisen kerran 2001. Virallinen kansainvälinen lajiliitto IRF (International Racketlon Federation) perustettiin marraskuusa 2005 Wienissä järjestettyjen MM-kilpailujen yhteydessä. IRF-liitto pyrkii saamaan racketlonia jo osaksi 2016 kesäolympialaisia. Vuonna 2009 on pyrkimyksenä aloittaa amattilaisten Bundesliiga.

Laji on kuitenkin joiltakin osin vielä lapsen kengissään, ja alueellisia eroja sääntöjen pykälissä esiintyy. Muun muassa syöttösäännöt ovat kansainvälisen kiistan aihe.

Tällä hetkellä menestyneimmät racketlonin pelaajat ovat kolminkertainen maailmanmestari, ruotsalainen, jääkiekkoakin Vaasan Sportissa kaudella 1998-1999 pelannut Magnus Eliasson, sekä suomalainen Mikko Kärkkäinen, joka on maailmanmestari vuosilta 2001 ja 2005.

Aiheesta muualla

Tämä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.