Ero sivun ”Sikari” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
2 merkkiä lisätty ,  12 vuotta sitten
→‎Polttaminen: sikari on myös tupakkaa
p (Robot: Removing selflinks)
(→‎Polttaminen: sikari on myös tupakkaa)
Poltettaessa sikaria tuhkan annetaan yleensä irrota itsestään. Tuhkan pituus kertoo myös sikarinkäärijän taidoista ja hyvissä sikareissa tuhka voi olla hyvinkin pitkä ennen irtoamistaan.
 
Sikaria ei myöskään imetä posket lommolla kuten tupakkaasavukkeita, vaan sikarille annetaan aikaa ja siitä otetaan imaisuja muutaman kerran minuutissa. Liian kovalla imemisellä sikarin lämpötila nousee liiaksi asti ja maku kitkeröityy. Jos näin käy, parin minuutin odottelu palauttaa maun. Sikaria ei tarvitse polttaa loppuun asti. Siinä vaiheessa on aika lopettaa, kun sormia polttelee tai maku ei enää miellytä. Sikarin loppuosan voi jättää tuhkakuppiin siinä vaiheessa kun itse haluaa. Sikaria ei tumpata, vaan laittamalla tuhkakuppiin se sammuu omia aikojaan. Tumppaamalla sikarin saa aikaiseksi vain pahan hajun.
 
Sikarin polttaminen kestää tyypillisesti puolesta tunnista tuntiin. Suurempien sikareiden, kuten Churchill ja Double Coronien polttamiseen saattaa aikaa kulua jopa kahdesta kolmeen tuntia. Sikaria poltettaessa ei saa olla kiire.

Navigointivalikko