Ero sivun ”Njuhtša” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Kyzyl (keskustelu | muokkaukset)
Ei muokkausyhteenvetoa
 
p translitterointi
Rivi 1: Rivi 1:
'''Njuhtsa''' ([[venäjän kieli|venäjäksi]] Нюхолское, ''Njuholskoe'') on entinen kunta, nykyinen kylähallinto ja sen keskuskylä [[Sorokan piiri]]n itäosassa [[Karjalan tasavalta|Karjalan tasavallassa]] [[Venäjä]]llä.
'''Njuhtsa''' ([[venäjän kieli|venäjäksi]] Нюхолское, ''Njuholskoje'') on entinen kunta, nykyinen kylähallinto ja sen keskuskylä [[Sorokan piiri]]n itäosassa [[Karjalan tasavalta|Karjalan tasavallassa]] [[Venäjä]]llä.


==Njuhtsan kylä==
==Njuhtsan kylä==
Njuhtsan kylä sijaitsee Njuhtsajoen rannalla lähellä [[Sorokka|Sorokasta]] [[Onega]]an johtavaa rautatietä. Rautatien varressa on Njuhtsa niminen rautatieasema.
Njuhtsan kylä sijaitsee Njuhtsajoen rannalla lähellä [[Sorokka|Sorokasta]] [[Onega]]an johtavaa rautatietä. Rautatien varressa on Njuhtsa-niminen rautatieasema.


==Njuhtsan kunta==
==Njuhtsan kunta==

Versio 2. tammikuuta 2006 kello 01.19

Njuhtsa (venäjäksi Нюхолское, Njuholskoje) on entinen kunta, nykyinen kylähallinto ja sen keskuskylä Sorokan piirin itäosassa Karjalan tasavallassa Venäjällä.

Njuhtsan kylä

Njuhtsan kylä sijaitsee Njuhtsajoen rannalla lähellä Sorokasta Onegaan johtavaa rautatietä. Rautatien varressa on Njuhtsa-niminen rautatieasema.

Njuhtsan kunta

Njuhtsan kunta käsitti suunnilleen Njuhtsajoen vesistön alueen. Lisäksi siihen kuului Kantosaari ja Lukkarinnokka-nimiset saaret Vienanmerestä. Njuhtsan kunta rajoittui pohjoisessa Vienanmeren Äänislahteen, lännessä Kuolisman kuntaan ja etelässä Petrovo Jamin kuntaan. Kunnan väestö oli venäläistä. Kuntaan kuuluivat Njuhtsan, Malenkan, Ostamajärven kylät. Njuhtsan kunta lakkautettiin 1920-luvulla ja liitettiin kyläneuvostona Sorokan piiriin. Nykyisin entisen kunnan alueella ovat Njuhtsan ja Malenkan kylähallintoalueet.

Malline:Vienan entiset kunnat Malline:Tynkä/Karjalan tasavalta