Ero sivun ”Kate Austen” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ptbotgourou (keskustelu | muokkaukset)
p Botti muokkasi: ro:Kate Austen (Lost)
Rivi 74: Rivi 74:
[[pl:Kate Austen]]
[[pl:Kate Austen]]
[[pt:Kate Austen]]
[[pt:Kate Austen]]
[[ro:Kate Austen]]
[[ro:Kate Austen (Lost)]]
[[ru:Кейт Остин]]
[[ru:Кейт Остин]]
[[sv:Kate Austen]]
[[sv:Kate Austen]]

Versio 18. huhtikuuta 2009 kello 19.45

Kate Austen
[[Tiedosto:
Kate Austen (Evangeline Lilly)|250px|]]
Näyttelijä(t) Evangeline Lilly
Ensiesiintyminen Pilot, Part 1 (Maahansyöksy)
Henkilötiedot
Koko nimi Kate Austen
Ammatti vankikarkuri
Ikä 27

Katherine "Kate" Austen on kuvitteellinen hahmo yhdysvaltalaisessa draamasarjassa Lost. Osaa näyttelee Evangeline Lilly.

Taustaa

Ennen onnettomuutta

Kate on kotoisin Iowasta ja hän on armeijan sotilaan ja kahvilan tarjoilijan tytär. Katen vanhemmat ovat eronneet.

Kate tappoi isäpuolensa, joka pahoinpiteli hänen äitiään. Katen äiti Diane antoi Katen kuitenkin ilmi ja liittovaltion šeriffi Edward Mars pidätti tämän linja-autoasemalla. Mars ja Kate joutuivat auto-onnettomuuteen, joka antoi Katelle tilaisuuden paeta. Näin Katestä tuli poliiseja välttelevä vankikarkuri, joka joutuu jatkuvasti vaihtamaan nimeään.

Kate palasi pian takaisin Iowaan tavatakseen äitinsä. Sawyerin entisen tyttöystävän, Cassien, avustuksella Kate sai mahdollisuuden kohdata Dianen ja kysyä, miksi tämä ilmiantoi hänet. Diane pyysi Katea poistumaan ja sanoi, että seuraavan kerran heidän tavatessaan hän huutaisi apua.

Kate oli hetken naimisissa Kevin-nimisen poliisikonstaapelin kanssa, mutta heidän liittonsa ei kestänyt, kun Kate ei pystynyt sitoutumaan ja pysymään aloillaan. Kate huumasi Kevinin ja kertoi tälle kaiken, myöhemmin Kevin ei muistanut mitä Kate oli hänelle kertonut.

Muutaman vuoden päästä Kate sai tietää äitinsä olevan kuolemaisillaan syöpään ja palaa jälleen Iowaan häntä katsomaan. Diane kuitenkin alkaa huutaa apua, ja Kate joutuu pakenemaan sairaalasta siellä töissä olevan lapsuudenystävänsä Tomin kanssa. Tom saa surmansa poliisin luodista heidän yrittäessä autolla pakenemista tiesulun läpi, ja kolarin jälkeen Kate joutuu pakenemaan.

Myöhemmin Kate oli matkalla Australiassa, ja sattui yöpymään erään paikallisen maanviljelijän farmilla. Palkkiorahojen toivossa hän ilmiantaa Katen, ja Edward Mars lähtee kuljettamaan Katea takaisin Pohjois-Amerikkaan tuomitulla lennolla.

Onnettomuuden jälkeen

Kate liittyy ensimmäisenä päivänä Charlien ja Jackin mukaan etsimään koneen ohjaamoa. Myöhemmin hän on myös ryhmän mukana yrittämässä radioviestin lähettämistä. Hän tutustuu muun muassa Hurleyyn, Charlieen ja Sayidiin, mutta hänellä on suurempia tunteita Jackia ja Sawyeria kohtaan. Kate on harrastanut seksiä hyvin monen henkilön kanssa ja tämän takia vanhoilliset tahot pitävät hänen moraaliaan heikkona.

Katella on keskeinen osan juonen kulussa ja hän on mukana lähes kaikissa tärkeimmissä tapahtumissa. Toisen kauden viimeisessä jaksossa "toiset" kaappaavat hänet yhdessä Jackin, Hurleyn ja Sawyerin kanssa.

Kate herää kolmannen kauden ensimmäisessä jaksossa Toisten peseytymistiloista ja joutuu tutustumaan Benjamin Linusiin, joka tunnettiin aikaisemmin nimellä Henry Gale. Kate lukitaan häkkiin, jonka viereisessä häkissä Sawyeria pidetään vangittuna. Kate pelkää Sawyerin hengen puolesta, ja yrittää saada tämän pakenemaan kanssaan. Sawyer on kuitenkin saanut selville, että saari, jolla heitä pidetään, on toinen kuin jolta heidät kaapattiin. Kate joutuu tunnustamaan paon mahdottomuuden, mutta kiipeää Sawyerin häkkiin rakastellakseen tämän kanssa. Myöhemmin Alex Rousseau auttaa Katea ja Sawyeria pakenemaan ja kaksikko palaa selviytyjien leiriin. Myöhemmin Kate lähtee hakemaan Jackiä "Toisten" leiristä Locken, Saiydin ja Rousseaun kanssa.

Kate järkyttyy nähdessään Jackin pelaamassa palloa Tomin kanssa ja puhuvan Benin kanssa. Kate jää kiinni ja viedään kuulusteltavaksi. Jack selittää Katelle suunnitelmansa jonka mukaan toiset päästävät hänet ja Julietin pois saarelta sukellusveneellä ja tulevansa hakemaan hänet myöhemmin. John kuitenkin räjäyttää sukellusveneen ja suunnitelma menee uusiksi.

Myöhemmin Kate herää viidakossa kahlehdittuna Julietiin. He tappelevat ja joutuvat tekemään yhteistyötä. He pakenevat savuhirviötä ääniaidan toiselle puolelle viime hetkellä ja Juliet avaa käsiraudat. He löytävät Jackin tajuttomana ja palaavat rannalle Jackin ja Sayidin kanssa.

Myöhemmin Kate huomaa Sayidilla satelliittipuhelimen ja saa tietää Naomin saapumisesta saarelle. Hän kertoo siitä Jackille ja samana yönä Jack ja Juliet myöntävät olleensa epärehellisiä. Karlin varoituksen jälkeen Kate matkustaa radiomastolle Jackin mukana. Jack sanoo Katelle rakastavansa tätä ja tämä yllättyy. Kate saapuu radiomastolle ja todistaa Johnin puukottavan Naomin ja Jackin ottavan yhteyttä ulkomaailmaan.

Kate seuraa Naomin verijälkiä ja löytää Naomin joka kuolee vammoihinsa. Kohdattuaan Locken Kate päättää jäädä Jackin ryhmään mutta hämmästyy Sawyerin päätöstä lähteä Locken mukaan. Jack ja Kate kohtaavat Faradayn jonka he uskovat pelastavan heidät. Kolmikko kohtaa Milesin joka kertoo Jackille ja Katelle syyn saarelle tuloonsa ja määrää heidät viemään hänet Naomin ruumiin luo. Myöhemmin he kohtaavat myös Frankin joka tuli saarelle helikopterilla.

Kate, Sayid ja Miles lähtevät hakemaan Charlottea parakeilta mutta john ottaa heidät panttivangikseen. Kate jää parakeille Sawyerin luo. Kate myöhemmin Clairen avustuksella näyttää Benin Milesille, mutta John saa heidät kiinni ja karkoittaa Katen. Kate viettää yön Sawyerin majassa ennen lähtöään rannalle.

Kun Sawyer ja Aaron ja Miles palaavat rannalle Kate ottaa tehtäväkseen huolehtia Aaronista kuultuaan Clairen katoamisesta. Kate ja Sayid lähtevät seuraamaan Jackiä ja Sawyeria helikopterilla mutta joutuvat Toisten vangiksi. He auttavat Toisia taistelussa Keamyn ryhmää vastaan ja heidät päästetään vapaiksi. Kate, Jack, Sayid, Hurley, Sawyer ja Frank lentävät pois saarelta mutta huomaavat polttoainevuodon kopterissa. Sawyer kuiskaa Katelle jotain korvaan ja hyppää kopterista. Kopteri pääsee laivalle mutta sitä ei ehditä tankkaamaan kunnolla kun laivan pommi virittyy. Räjähdyksen jälkeen kopteri yrittää lentää saarelle mutta se katoaa. Kopteri putoaa mereen mutta Oceanic 6 pelastuvat ja myöhemmin Pennyn laiva vie selviytyneet Membatalle. Kate sanoo Jackille että heidän pitää sanoa että Aaron on Katen lapsi. Jack suostuu.

Saaren jälkeen

Lehdistötilaisuuden jälkeen Kate joutuu oikeuteen isänsä murhasta. Hän hyväksyy syyttäjän vaatimuksen 10 vuotta ehdonalaista ja poistumiskielto Kaliforniasta. Jack ja Kate aloittavat suhteen ja Jack kosii Katea joka suostuu. Kuitenkin huomattuaan Katen tekevän jotain palvelusta Sawyerille Jack ja Kate riitelevät ja Jack lähtee pois.

Paljon myöhemmin Jack kertoo Katelle Johnin kuolemasta ja pyytää häntä palaamaan saarelle. Kate raivostuu ja lähtee pois. Hän näkee yöllä painajaisen jossa Claire varoittaa häntä ankarasti viemästä Aaronia takaisin saarelle. Kate herää säpsähtäen, menee nukkuvan Aaronin luo, kumartuu hänen ylleen ja sanoo olevansa pahoillaan.

Seuraavana päivänä Benin palkkaama lakimies Dan Norton pyytää Katelta verinäytettä todistamaan että hän on Aaronin äiti. Kate kieltäytyy ja lähtee pois Aaronin kanssa. Kate kohtaa Sunin jolle hän antaa Aaronin hoidettavaksi. Kate saa myöhemmin tietää Benin palkanneen Nortonin. Hän myöhemmin suostuu palaamaan saarelle Jackin kanssa sillä ehdolla ettei Jack kysy Aaronista mitään.