Ero sivun ”Hellboy II: The Golden Army” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Rivi 28: Rivi 28:
== Juoni ==
== Juoni ==
{{Juonipaljastus}}
{{Juonipaljastus}}
Elokuvan alussa [[Hellboy]]n ([[Ron Perlman]]) isä professori Trevor Broom ([[John Hurt]]) kertoo yli viidenkymmenen vuoden takaumassa Hellboylle tarinan ihmisten ja kummajaisten välisestä sodasta. Tarinassa kuningas Balor herättää kultaisen armeijan ihmisiä vastaan. Mutta katuu tekoaan ja luopuu armeijasta. Hellboyn täytyy taistella Prinssi Nuadaa ja hänen lähes voittamatonta armeijaa vastaan.
Elokuvan alussa [[Hellboy]]n ([[Ron Perlman]]) isä professori Trevor Broom ([[John Hurt]]) kertoo yli viidenkymmenen vuoden takaumassa Hellboylle tarinan ihmisten ja kummajaisten välisestä sodasta. Tarinassa kuningas Balor herättää kultaisen armeijan ihmisiä vastaan, mutta katuu tekoaan ja luopuu armeijasta. Hän jakaa kruunun, jolla armeijaa komennetaan, kolmeen osaan. Kaksi palaa hänelle itselleen ja yksi ihmisille. Balorin poika, Prinssi Nuada, ei hyväksy isänsä tekoa ja lähtee maanpakoon. Nykyhetkessä Prinssi Nuada on palannut maanpaosta tahtoen herättää kultaisen armeijan ja ottaa takaisin maat jotka hänen kansalleen kuuluvat. Hellboyn täytyy taistella Prinssi Nuadaa ja hänen lähes voittamatonta armeijaa vastaan.
Hellboy ottaa ryhmään mukaansa tyttöystävänsä Lizin ([[Selma Blair]]), vedessä elävän Aben ([[Doug Jones]]) ja hämärän protoplasmaisen Johann Kraussin, Paranormaaliuksien tutkimus- ja kehitysvirastossa työskentelevän tiiminsä.
Hellboy ottaa ryhmään mukaansa tyttöystävänsä Liz Shermanin ([[Selma Blair]]), vedessä elävän Abraham Sapiensin ([[Doug Jones]]) ja hämärän protoplasmaisen Johann Kraussin, Paranormaaliuksien tutkimus- ja kehitysvirastossa työskentelevän tiiminsä.
{{Juonipaljastus loppu}}
{{Juonipaljastus loppu}}



Versio 2. huhtikuuta 2009 kello 08.17

Hellboy II: The Golden Army
Elokuvan juliste.
Elokuvan juliste.
Ohjaaja Guillermo del Toro
Käsikirjoittaja Guillermo del Toro
Mike Mignola
Tuottaja Lawrence Gordon
Lloyd Levin
Mike Richardson
Joe Roth
Säveltäjä Danny Elfman
Kuvaaja Guillermo Navarro
Leikkaaja Bernat Vilaplana
Pääosat Ron Perlman
Selma Blair
Doug Jones
Jeffrey Tambor
Luke Goss
Anna Walton
John Hurt
Valmistustiedot
Valmistusmaa  Yhdysvallat Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Universal Studios
Levittäjä Universal Studios
Netflix
Ensi-ilta  Yhdysvallat  Kanada 11. heinäkuuta 2008
 Suomi 5. syyskuuta 2008
Kesto 120 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 85 miljoonaa dollaria
Edeltäjä 'Hellboy'
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb
Elonet
AllMovie

Hellboy II: The Golden Army on vuonna 2008 valmistunut yhdysvaltalainen elokuva. Elokuvan ohjasi Guillermo del Toro ja se on jatko-osa vuoden 2004 elokuvalle Hellboy. Elokuvan ensi-ilta oli Yhdysvalloissa ja Kanadassa 11. heinäkuuta 2008. Suomessa elokuvan ensi-ilta oli 5. syyskuuta 2008.

Juoni

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Elokuvan alussa Hellboyn (Ron Perlman) isä professori Trevor Broom (John Hurt) kertoo yli viidenkymmenen vuoden takaumassa Hellboylle tarinan ihmisten ja kummajaisten välisestä sodasta. Tarinassa kuningas Balor herättää kultaisen armeijan ihmisiä vastaan, mutta katuu tekoaan ja luopuu armeijasta. Hän jakaa kruunun, jolla armeijaa komennetaan, kolmeen osaan. Kaksi palaa hänelle itselleen ja yksi ihmisille. Balorin poika, Prinssi Nuada, ei hyväksy isänsä tekoa ja lähtee maanpakoon. Nykyhetkessä Prinssi Nuada on palannut maanpaosta tahtoen herättää kultaisen armeijan ja ottaa takaisin maat jotka hänen kansalleen kuuluvat. Hellboyn täytyy taistella Prinssi Nuadaa ja hänen lähes voittamatonta armeijaa vastaan. Hellboy ottaa ryhmään mukaansa tyttöystävänsä Liz Shermanin (Selma Blair), vedessä elävän Abraham Sapiensin (Doug Jones) ja hämärän protoplasmaisen Johann Kraussin, Paranormaaliuksien tutkimus- ja kehitysvirastossa työskentelevän tiiminsä.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Aiheesta muualla

Viralliset sivustot

Arvostelut

Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.