Ero sivun ”Assistentti” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
262 merkkiä lisätty ,  13 vuotta sitten
Lähinnä tuntiassistentin muotoilua
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
(Hieman lisää kuvausta)
(Lähinnä tuntiassistentin muotoilua)
'''Assistentti''' (puhekielessä ''assari'') tarkoittaa yleisesti apulaista. [[Yliopisto|Yliopistossa]] assistentti on määräaikainen virka (tyypillisesti 3-5 vuotta), joka on tarkoitettu jatkotutkintoa ([[lisensiaatti|lisensiaatin]] tai nykyään yleensä suoraan [[tohtori|tohtorin]] tutkintoa) suorittaville [[jatko-opiskelija|jatko-opiskelijoille]]. Tavallisesti virkatehtäviin kuuluu opetusta eli harjoitusten pitoa, harjoitustöiden tai laboratoriotöiden ohjausta ja joskus myös luennointia.
 
'''Yliassistentti''' on yliopiston määräaikainen virka (tyypillisesti 5 vuotta), johon pääsemiseksi vaaditaan lisensiaatin tai tohtorin tutkinto tai [[ylempi korkeakoulututkinto]] ja erityinen perehtyneisyys alaan. Käytännössä lisensiaatin tutkinnon suorittamisen vähennyttyä vaatimukseksi on ainakin tekniikan alalla muodostunut ylempi korkeakoulututkinto ja viiden vuoden kokemus. Myös yliassistentuuri on tarkoitettu jatko-opintoviraksi, mutta sitä käytetään myös pätevöitymisvirkana tohtoreille. Tavallisesti virkatehtäviin kuuluu opetusta samaan tapaan kuten assistentillakin, mutta luennoinnin osuus on suurempi.
 
Riipumatta henkilön varsinaisesta virka-asemasta tarkoittaa assistentti, ''assari'', puhekielessä usein ketä tahansa yliopiston opettajaa, joka antaa muuta kuin luennointiopetusta.
'''Tuntiassistentti''' tarkoittaa yliopistoissa tuntityönä opettavaa henkilöä, jolla ei ole varsinaista assistentuuria. Tuntiassistentteina voi olla myös opiskelijoita, joilla ei vielä ole tutkintoa. Tuntiassistentit
Erotukseksi varsinaista viranhaltijoista voidaan käyttää termiä '''tuntiassistentti''' tarkoittamaan yliopistoissa tuntityönä opettavaa henkilöä. Tuntiassistentteina voi olla myös opiskelijoita, joilla ei vielä ole tutkintoa. Varsinaista tuntiassistentin nimikettä ei ole, vaan näitä tehtäviä hoitavat henkilöt ovat sivutoimisia [[tuntiopettaja|tuntiopettajia]].
tekevät samankaltaisia opetustehtäviä kuin assistentit, mutta heillä on harvoin luennointivastuuta.
 
[[Luokka: Yliopiston virat]]
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko