Ero sivun ”SimPark” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
58 merkkiä poistettu ,  12 vuotta sitten
p
ei muokkausyhteenvetoa
p
p
'''SimPark''', suomennettuna '''SimPuisto''', on [[Maxis]]in kehittämä erityisesti lapsille suunnattu [[peli]] jonka tavoite on rakentaa monimuotoinen luonnonpuisto ja toimiva ravintoketju käytettävissä olevista eläin- matelija & sammakkoeläin- kasvi- puu- ja pensaslajeista niin, että kaikki eläimet löytävät itselleen tarvitsemaansa ravintoa, ja pitää näin puiston johtaja tyytyväisenä. Pelin alussa valitaan vaikeusaste, kartta jolla halutaan pelata, sekä ilmasto, jonne puisto sijoitetaan. Huolta tulee pitää myös siitä, että eläimet ja kasvit pärjäävät niissä oloissa, minne puisto on rakennettu.
 
[[Kuva:SIMPARK PRTSCR.jpg|thumb|300px330px|SimPark]]
 
====Pelin ilmastoalueet:====
 
==Pelaaminen==
Peli alkaa tyhjältä kartaltamaalta, jossa on aluksi vain vettä ja maata. Pelaajapelaaja voi itse muokata maastoa ja vesistöjä mieleisekseen, ja rakentaa alueille polkuja, penkkejä, jayms. muita tarvikkeita ihmisiä varten. MahdollistaPuistoon onvoi myös rakentaa hieman erikoisempia rakennelmia, kuten huvimajoja ja nakkikioskeja ymsleikkipuistoja.
 
Puistotyökalut näkyvät ruudun oikeassa reunassa. Haavilla voi poistaapyydystää eläimiä ja lintuja puistosta, ja puskutraktorilla raivata rakennelmia ja kasveja. Mikrofonilla saa tietoa puiston lajien voinnista klikkaamalla sillä jotain eläintä tai kasvia., ja Karttakartta mahdollistaa nopean liikkumisen puistossa yleiskuvan avulla, ja. tietokoneeltaTietokoneelta käsin voi tutkia ja säätää monia tärkeitäpuiston asioitatietoja.
 
Kaikki lisättävät tarvikkeet on lajiteltu luokkiin, jotka näkyvät ruudun vasemmassa reunassa. Niistä käsin pääsee lisäämään puistoonsa kaikenlaista noin 150 tarvikkeen joukosta. Eläin ja kasvikunnat sisältävät monia lajeja eri puolelta maailmaa. Pelissä on myös tietokone-työkalusta löytyvä luonto-opas, josta löytyy tietoa kaikista pelin lajeista., Puistollasekä on myöspuiston oma "apulainen", animoitu Risto-sammakko, joka kertoo silloin tällöin puiston tilasta, ja antaa paljon vinkkejä pelin edetessä aina. silloinKun tällöinalueelle on ensin rakennettu kasveja, puistoon alkaa myös tulla itsestään eläimiä ravinnon perässä, ja kuten todellisuudessakin, ne lisääntyvät ja syövät toisiaan.
 
Kun alueelle on ensin rakennettu kasveja, puistoon alkaa tulla itsestään eläimiä ja lintuja ravinnon perässä. Kasvit ja eläimet myös lisääntyvät ja syövät toisiaan kuten tosielämässäkin.
 
==Tasot==
Tietokone on yksi pelin tärkeimmistä työkalusta. Tietokoneelta näkee kaikki puiston tiedot, budjetin, sähköpostin, sekä pääsee käsiksi lajiluetteloon, puisto-oppaaseen, sekä pelaamaan linnunlaulu- ja lajintunnistuspelejä.
 
[[Tiedosto:SIMPARK MOUSE.jpg|thumb|Lajientunnistuspeli]]
'''Lajintunnistus:''' Aina kun puistoon ilmaantuu uusi laji, jota siellä ei ole aiemmin tavattu, se täytyy tunnistaa. Lajintunnistuspeli toimii periaatteella, jossa näytetään kuva tunnistettavasta lajista, ja kysytään kuvasta jokin yksinkertainen kysymys esim. "Onko sillä sarvet". Jokainen kysymys sulkee mahdollisia lajeja pois luettelosta niin kauan kunnes jäljellä on vain yksi kuvaukseen sopiva laji. Lajintunnistus on tärkeä osa pelissä etenemistä, ja lajien tunnistamatta jättäminen johtaa vihaisiin viesteihin pomolta: "Minun on tiedettävä mitä sinä tiedät. Tunnistamaan siitä!"
 
 
'''Sähköposti:''' Pelin aikana useat eri henkilöt voivat lähettää sähköpostia, ja kysyä näin esimerkiksi huvimajan vuokrausta, tai tarjota ilmaisia kasvi- ja eläinlajeja yms. Sähköpostia voi lähettää myös pomo, mutta vain antaakseen palautetta puistonhoidosta, tai äiti, joka kertoo yleensä kuulumisia kotoa tai muuta vastaavaa esim. tietoa vitamiinien tärkeydestä.
[[Tiedosto:MOM.jpg|thumb|Sähköpostia Äidiltä]]
 
'''Budjetista''' on nähtävissä kaikki puiston tulot ja menot, kuinka paljon rahaa jäi viime vuodelta, sekä kuinka paljon rahaa on käytettävissä. Menotaulukossa on erikseen lajiteltuna kasveihin, eläimiin, ja rakennelmiin käytetyt rahat, ja tulotaulukossa veronpalautus, puiston tulot, ja ekopalkinnot.
73

muokkausta

Navigointivalikko