Ero sivun ”Alexandre Daigle” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p l
Duke (keskustelu | muokkaukset)
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Alexandre Daigle''' (s. [[7. helmikuuta]] [[1975]]) on [[kanada]]lainen jääkiekkoilija, pelipaikaltaan oikea laitahyökkääjä. Hän pelaa tällä hetkellä [[Minnesota Wild]]in joukkueessa.
'''Alexandre Daigle''' (s. [[7. helmikuuta]] [[1975]], [[Montreal]], [[Quebec]], [[Kanada]]) on kanadalainen [[jääkiekko]]ilija, pelipaikaltaan oikea laitahyökkääjä. Hän pelaa tällä hetkellä [[Minnesota Wild]]in joukkueessa.


Daiglea pidettiin 1990-luvun alussa yhtenä sukupolvensa lahjakkaimmista pelaajista, monet vertasivat häntä jopa lajin suurimpaan tähteen [[Wayne Gretzky]]yn. Pelatessaan [[Quebec Major Junior Hockey League]]ssa hän keräsi kahdella Victoriaville Tigresissä pelaamallaan kaudella huimat tehot, kaudella 1991-92 110 pistettä 66 ottelussa (35 maalia ja 75 syöttöä) ja kaudella 1992-93 137 pistettä 53 ottelussa (45 maalia ja 92 syöttöä). Monet [[National Hockey League|NHL]]-seurat halusivat saada hänet riveihinsä kesän [[1993]] varaustilaisuudessa, [[Ottawa Senators]]in väitettiin jopa hävinneen tahallaan otteluitaan kauden 1992-1993 loppupuolella varmistaakseen ensimmäisen varausvuoron saamisen. Kun Senators lopulta varasi Daiglen ykkösvarauksena, seura teki nopeasti hänen kanssaan sopimuksen, joka toi tälle jääkiekkohistorian suurimman tulokaspelaajalle annetun palkan. Muutamaa vuotta myöhemmin NHL:ssä asetettiin katto sille, miten suuren palkan tulokaspelaaja voi saada suurelti juuri Daiglen tapauksen vuoksi.
Daiglea pidettiin 1990-luvun alussa yhtenä sukupolvensa lahjakkaimmista pelaajista. Monet vertasivat häntä jopa lajin suurimpaan tähteen [[Wayne Gretzky]]yn. Pelatessaan [[Quebec Major Junior Hockey League|QMJHL]]:ssä hän keräsi kahdella ''Victoriaville Tigresissä'' pelaamallaan kaudella huimat tehot; kaudella [[1991]]-[[1992|92]] 110 pistettä 66 ottelussa (35 maalia ja 75 syöttöä) ja kaudella [[1992]]-[[1993|93]] 137 pistettä 53 ottelussa (45 maalia ja 92 syöttöä). Monet [[National Hockey League|NHL]]-seurat halusivat saada hänet riveihinsä kesän 1993 varaustilaisuudessa. [[Ottawa Senators]]in väitettiin jopa hävinneen tahallaan otteluitaan kauden 1992-93 loppupuolella varmistaakseen ensimmäisen varausvuoron saamisen. Kun Senators lopulta varasi Daiglen ykkösvarauksena, seura teki nopeasti hänen kanssaan sopimuksen, joka toi tälle jääkiekkohistorian suurimman tulokaspelaajalle annetun palkan. Muutamaa vuotta myöhemmin NHL:ssä asetettiin katto sille, miten suuren palkan tulokaspelaaja voi saada suurelti juuri Daiglen tapauksen vuoksi.


Daigle ei kuitenkaan lopulta täyttänyt häneen asetettuja odotuksia. Hän joutui seurassaan [[Venäjä|venäläisen]] keskushyökkääjän [[Aleksei Jašin]]in varjoon ja häntä kritisoitiin usein julkisuudessa yrityksen ja motivaation puutteesta. Parhaina Senators-kausinaan, 1993-94 ja 1996-97, hän teki 51 pistettä kummallakin. Muutaman kauden jälkeen Senators menetti lopulta uskonsa Daigleen ja kauppasi hänet tammikuussa [[1998]] [[Philadelphia Flyers]]iin vaihdossa [[Vaclav Prospal]]iin, [[Pat Falloon]]iin ja toisen kierroksen varausvuoroon saman vuoden varaustilaisuudessa. Daigle teki Flyersissä kauden 1997-1998 lopussa kohtalaiset tehot, 26 pistettä 37 ottelussa, mutta pelasi seuraavalla kaudella todella huonosti tehden kauden alussa vain viisi pistettä 31 ottelussa. Flyers kauppasikin Daiglen tammikuussa [[1999]] [[Edmonton Oilers]]iin vaihdossa [[Andrei Kovalenko]]on; Oilers kauppasi hänet jo samana päivänä [[Tampa Bay Lightning]]iin vaihdossa [[Aleksandr Selivanov]]iin. Daigle pelasi Lightningissa vain kevään 1999 ja seura kauppasi hänet syksyllä 1999 [[New York Rangers]]iin. Hän pelasi Rangersissa ja sen farmiseurassa [[Hartford Wolf Pack]]issa yhden kauden, mutta päätti sen jälkeen lopettaa uransa pyrkiessään luomaan uraa näyttelijänä. Kun ura Hollywoodissa ei lopulta toteutunut, hän päätti palata jääkiekon pariin ja teki lokakuussa [[2002]] sopimuksen [[Pittsburgh Penguins]]in kanssa.
Daigle ei kuitenkaan lopulta täyttänyt häneen asetettuja odotuksia. Hän joutui seurassaan [[Venäjä|venäläisen]] keskushyökkääjän [[Aleksei Jašin]]in varjoon ja häntä kritisoitiin usein julkisuudessa yrityksen ja motivaation puutteesta. Parhaina Senators-kausinaan 1993-[[1994|94]] ja [[1996]]-[[1997|97]] hän teki 51 pistettä kummallakin. Muutaman kauden jälkeen Senators menetti lopulta uskonsa Daigleen ja kauppasi hänet tammikuussa [[1998]] [[Philadelphia Flyers]]iin vaihdossa [[Vaclav Prospal]]iin, [[Pat Falloon]]iin ja toisen kierroksen varausvuoroon saman vuoden varaustilaisuudessa. Daigle teki Flyersissä kauden 1997-98 lopussa kohtalaiset tehot, 26 pistettä 37 ottelussa, mutta pelasi seuraavalla kaudella todella huonosti tehden kauden alussa vain viisi pistettä 31 ottelussa. Flyers kauppasikin Daiglen tammikuussa [[1999]] [[Edmonton Oilers]]iin vaihdossa [[Andrei Kovalenko]]on. Oilers kauppasi hänet jo samana päivänä [[Tampa Bay Lightning]]iin vaihdossa [[Aleksandr Selivanov]]iin. Daigle pelasi Lightningissa vain kevään 1999 ja seura kauppasi hänet syksyllä 1999 [[New York Rangers]]iin. Hän pelasi Rangersissa ja sen farmiseurassa [[Hartford Wolf Pack]]issa yhden kauden, mutta päätti sen jälkeen lopettaa uransa pyrkiessään luomaan uraa näyttelijänä. Kun ura [[Hollywood]]issa ei lopulta toteutunut, hän päätti palata jääkiekon pariin ja teki lokakuussa [[2002]] sopimuksen [[Pittsburgh Penguins]]in kanssa.


Daigle pelasi Penguinsissa yhden kauden, jonka jälkeen hän teki syksyllä [[2003]] vapaana agenttina sopimuksen Minnesota Wildin kanssa. Wildissä hän sai enemmän vastuuta kuin vuosiin ja oli kaudella 2003-04 seuran paras pistemies tehtyään 51 pistettä (20 maalia ja 31 syöttöä) 78 ottelussa. Daigle jatkaa edelleen uraansa Minnesotassa ja hänellä on seuran kanssa sopimus kesään [[2006]] saakka.
Daigle pelasi Penguinsissa yhden kauden, jonka jälkeen hän teki syksyllä [[2003]] vapaana agenttina sopimuksen Minnesota Wildin kanssa. Wildissä hän sai enemmän vastuuta kuin vuosiin ja oli kaudella 2003-[[2004|04]] seuran paras pistemies tehtyään 51 pistettä (20 maalia ja 31 syöttöä) 78 ottelussa. Daigle jatkaa edelleen uraansa Minnesotassa ja hänellä on seuran kanssa sopimus kesään [[2006]] saakka.


== Aiheesta muualla ==
== Aiheesta muualla ==
Rivi 13: Rivi 13:


[[Luokka:Kanadalaiset jääkiekkoilijat|Daigle, Alexandre]]
[[Luokka:Kanadalaiset jääkiekkoilijat|Daigle, Alexandre]]
[[Luokka:Philadelphia Flyersin pelaajat|Daigle, Alexandre]]
[[Luokka:Tampa Bay Lightningin pelaajat|Daigle, Alexandre]]
[[Luokka:New York Rangersin pelaajat|Daigle, Alexandre]]
[[Luokka:Pittsburgh Penguinsin pelaajat|Daigle, Alexandre]]
[[Luokka:Ottawa Senatorsin pelaajat|Daigle, Alexandre]]
[[Luokka:Ottawa Senatorsin pelaajat|Daigle, Alexandre]]
[[Luokka:Minnesota Wildin pelaajat|Daigle, Alexandre]]
[[Luokka:Minnesota Wildin pelaajat|Daigle, Alexandre]]

Versio 20. joulukuuta 2005 kello 12.39

Alexandre Daigle (s. 7. helmikuuta 1975, Montreal, Quebec, Kanada) on kanadalainen jääkiekkoilija, pelipaikaltaan oikea laitahyökkääjä. Hän pelaa tällä hetkellä Minnesota Wildin joukkueessa.

Daiglea pidettiin 1990-luvun alussa yhtenä sukupolvensa lahjakkaimmista pelaajista. Monet vertasivat häntä jopa lajin suurimpaan tähteen Wayne Gretzkyyn. Pelatessaan QMJHL:ssä hän keräsi kahdella Victoriaville Tigresissä pelaamallaan kaudella huimat tehot; kaudella 1991-92 110 pistettä 66 ottelussa (35 maalia ja 75 syöttöä) ja kaudella 1992-93 137 pistettä 53 ottelussa (45 maalia ja 92 syöttöä). Monet NHL-seurat halusivat saada hänet riveihinsä kesän 1993 varaustilaisuudessa. Ottawa Senatorsin väitettiin jopa hävinneen tahallaan otteluitaan kauden 1992-93 loppupuolella varmistaakseen ensimmäisen varausvuoron saamisen. Kun Senators lopulta varasi Daiglen ykkösvarauksena, seura teki nopeasti hänen kanssaan sopimuksen, joka toi tälle jääkiekkohistorian suurimman tulokaspelaajalle annetun palkan. Muutamaa vuotta myöhemmin NHL:ssä asetettiin katto sille, miten suuren palkan tulokaspelaaja voi saada suurelti juuri Daiglen tapauksen vuoksi.

Daigle ei kuitenkaan lopulta täyttänyt häneen asetettuja odotuksia. Hän joutui seurassaan venäläisen keskushyökkääjän Aleksei Jašinin varjoon ja häntä kritisoitiin usein julkisuudessa yrityksen ja motivaation puutteesta. Parhaina Senators-kausinaan 1993-94 ja 1996-97 hän teki 51 pistettä kummallakin. Muutaman kauden jälkeen Senators menetti lopulta uskonsa Daigleen ja kauppasi hänet tammikuussa 1998 Philadelphia Flyersiin vaihdossa Vaclav Prospaliin, Pat Fallooniin ja toisen kierroksen varausvuoroon saman vuoden varaustilaisuudessa. Daigle teki Flyersissä kauden 1997-98 lopussa kohtalaiset tehot, 26 pistettä 37 ottelussa, mutta pelasi seuraavalla kaudella todella huonosti tehden kauden alussa vain viisi pistettä 31 ottelussa. Flyers kauppasikin Daiglen tammikuussa 1999 Edmonton Oilersiin vaihdossa Andrei Kovalenkoon. Oilers kauppasi hänet jo samana päivänä Tampa Bay Lightningiin vaihdossa Aleksandr Selivanoviin. Daigle pelasi Lightningissa vain kevään 1999 ja seura kauppasi hänet syksyllä 1999 New York Rangersiin. Hän pelasi Rangersissa ja sen farmiseurassa Hartford Wolf Packissa yhden kauden, mutta päätti sen jälkeen lopettaa uransa pyrkiessään luomaan uraa näyttelijänä. Kun ura Hollywoodissa ei lopulta toteutunut, hän päätti palata jääkiekon pariin ja teki lokakuussa 2002 sopimuksen Pittsburgh Penguinsin kanssa.

Daigle pelasi Penguinsissa yhden kauden, jonka jälkeen hän teki syksyllä 2003 vapaana agenttina sopimuksen Minnesota Wildin kanssa. Wildissä hän sai enemmän vastuuta kuin vuosiin ja oli kaudella 2003-04 seuran paras pistemies tehtyään 51 pistettä (20 maalia ja 31 syöttöä) 78 ottelussa. Daigle jatkaa edelleen uraansa Minnesotassa ja hänellä on seuran kanssa sopimus kesään 2006 saakka.

Aiheesta muualla