Ero sivun ”Koiramäen joulukirkko” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Groove (keskustelu | muokkaukset)
p Lähteet-otsikko korjattu
Rivi 1: Rivi 1:
'''Koiramäen joulukirkko''' on [[Mauri Kunnas|Mauri Kunnaksen]] lastenkirja, jonka hän kirjoitti tukeakseen [[Tyrvään vanha kirkko|Tyrvään Pyhän Olavin kirkon]] jälleenrakennusta.
'''Koiramäen joulukirkko''' on [[Mauri Kunnas|Mauri Kunnaksen]] lastenkirja, jonka hän kirjoitti tukeakseen [[Tyrvään vanha kirkko|Tyrvään Pyhän Olavin kirkon]] jälleenrakennusta.


Kunnaksen perhe tuli paikalle heti tulipalon jo sammuttua ja järkyttyi syvästi. He kokivat, että oli kuin vainolainen olisi riehunut kotikylässä.<ref> Mauri Kunnas, artikkeli Valitut Palat joulukuu 1997</ref>
Kunnaksen perhe tuli paikalle heti tulipalon jo sammuttua ja järkyttyi syvästi. He kokivat, että oli kuin vainolainen olisi riehunut kotikylässä.<ref>Mauri Kunnas, artikkeli Valitut Palat joulukuu 1997</ref>
Seuraavalla viikolla Kunnas oli Otavassa neuvottelemassa toimitusjohtaja Leena Majander-Reenpään kanssa seuraavasta kirjastaan ja kirkon kohtalo tuli puheeksi. Kunnas kysyi, voisiko yhtiö painaa vaikka hänen piirtämänsä joulukortin kirkon rakennusrahaston hyväksi. Toimitusjohtaja ehdotti, että ehdittäisiin tehdä jopa pieni kirjakin.<ref> Mauri Kunnas, artikkeli Valitut Palat joulukuu 1997</ref>
Seuraavalla viikolla Kunnas oli Otavassa neuvottelemassa toimitusjohtaja Leena Majander-Reenpään kanssa seuraavasta kirjastaan ja kirkon kohtalo tuli puheeksi. Kunnas kysyi, voisiko yhtiö painaa vaikka hänen piirtämänsä joulukortin kirkon rakennusrahaston hyväksi. Toimitusjohtaja ehdotti, että ehdittäisiin tehdä jopa pieni kirjakin.<ref>Mauri Kunnas, artikkeli Valitut Palat joulukuu 1997</ref>
Kunnas innostui ja tuloksena oli tarina koiraperheen joulukirkkomatkasta. Kirjan tuotto ohjattiin kokonaisuudessaan kirkon jälleenrakentamiseen.
Kunnas innostui ja tuloksena oli tarina koiraperheen joulukirkkomatkasta. Kirjan tuotto ohjattiin kokonaisuudessaan kirkon jälleenrakentamiseen.


=== Viitteet ===
== Lähteet ==
{{Viitteet}}
<references/>


[[Luokka: Lastenkirjat]]
[[Luokka:Lastenkirjat]]
[[Luokka: Vuoden 1997 kirjat]]
[[Luokka:Vuoden 1997 kirjat]]
[[Luokka: Mauri Kunnaksen teokset]]
[[Luokka:Mauri Kunnaksen teokset]]

Versio 6. helmikuuta 2009 kello 02.12

Koiramäen joulukirkko on Mauri Kunnaksen lastenkirja, jonka hän kirjoitti tukeakseen Tyrvään Pyhän Olavin kirkon jälleenrakennusta.

Kunnaksen perhe tuli paikalle heti tulipalon jo sammuttua ja järkyttyi syvästi. He kokivat, että oli kuin vainolainen olisi riehunut kotikylässä.[1] Seuraavalla viikolla Kunnas oli Otavassa neuvottelemassa toimitusjohtaja Leena Majander-Reenpään kanssa seuraavasta kirjastaan ja kirkon kohtalo tuli puheeksi. Kunnas kysyi, voisiko yhtiö painaa vaikka hänen piirtämänsä joulukortin kirkon rakennusrahaston hyväksi. Toimitusjohtaja ehdotti, että ehdittäisiin tehdä jopa pieni kirjakin.[2] Kunnas innostui ja tuloksena oli tarina koiraperheen joulukirkkomatkasta. Kirjan tuotto ohjattiin kokonaisuudessaan kirkon jälleenrakentamiseen.

Lähteet

  1. Mauri Kunnas, artikkeli Valitut Palat joulukuu 1997
  2. Mauri Kunnas, artikkeli Valitut Palat joulukuu 1997