Ero sivun ”Nuolijärvi” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Auru Aro (keskustelu | muokkaukset)
{{Valtimo}}
Rivi 14: Rivi 14:
[[Luokka:Valtimon kylät]]
[[Luokka:Valtimon kylät]]
[[Luokka:Suomen järvet]]
[[Luokka:Suomen järvet]]
[[Luokka:Pielisen reitti]]

Versio 4. helmikuuta 2009 kello 19.06

Nuolijärvi on kylä ja järvi Valtimolla, Pohjois-Karjalassa. Se sijaitsee n. 8 km Valtimolta pohjoiseen, Nuolijärven rannoilla ja Puukarin ja kirkonkylän välimaastossa. Nuolijärven kylälle ovat tyypillisiä vaarojen välisessä laaksossa olevat, vesistön varren viettävät, hyväkasvuiset pellot tiloineen. Myös harju kulkee halki kylän eteläosan. Pääosa tiloista on järven itäpuolella vanhan, asutuksen läpi mutkittelevan päätien, Puukarintien varressa. Järven itärantaa seurailee myös Joensuu–Kontiomäki-rata, jolla on Nuolijärven seisake. Henkilöliikenne radalla loppui 1993. Länsirannan tilojen halki taas kulkee uudempi päätie, Valtatie 6.

Itse järvi, Nuolijärvi on nuolen muotoinen, josta on nimi tullut tai toisen kertomuksen mukaan järven pohjasta löytyneestä rautakautisesta nuolesta.

Nuolijärven kylän kukoistusaikoina siellä oli myös oma koulu v. 1937-74. Ennen Nuolijärveen on laskettu kuuluvan myös Halmekylän eli Halmejärven kylä pohjoisessa.

Nuolikoski

Nuolijärveen lasketaan kuuluvan lisäksi kylän eteläpuolella ja 5 km:n päässä kirkonkylän pohjoispuolella oleva Nuolikosken siirtolaisasutus Valtatie 6:n ja Koppelon tien risteyksessä. Sodan jälkeen Nuolikosken asutusalueelle perustettiin karjalaisille siirtolaisille 11 tilaa. Nuolikosken itäpuolelta kulkee myös Joensuu-Kontiomäki-rata, jolla on Nuolikosken seisake. Nuolikoski on myös Valtimojoen vesistöalueeseen kuuluvan Tuupanjoen koski, joka laskee Valtatie 6:n alitse suvantoon.

Yrityksiä