Ero sivun ”Crisis Management Initiative” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
 
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Crisis Management Initiative ry''' ('''CMI''') on suomalainen presidentti [[Martti Ahtisaari|Martti Ahtisaaren]] vuonna [[2000]] perustama riippumaton järjestö. Se ilmoittaa tavoitteekseen kansainvälisen yhteisön konfliktinesto-, kriisinhallinta- ja jälleenrakennuskyvyn parantamisen. Ahtisaari toimii CMI:n hallituksen puheenjohtajana, toiminnanjohtaja on Pauliina Arola.
'''Crisis Management Initiative ry''' ('''CMI''') on suomalainen presidentti [[Martti Ahtisaari|Martti Ahtisaaren]] vuonna [[2000]] perustama riippumaton järjestö. Se ilmoittaa tavoitteekseen kansainvälisen yhteisön konfliktinesto-, kriisinhallinta- ja jälleenrakennuskyvyn parantamisen. Sillä on toimistot [[Helsinki|Helsingissä]] ja [[Bryssel]]issä. Vuonna 2005 Ahtisaaren välittämät neuvottelut [[Aceh]]in itsenäisyysliikkeen ([[Gerakan Aceh Merdeka]]) ja [[Indonesia]]n hallituksen välisissä neuvotteluissa johtivat rauhansopimukseen osapuolien välillä, ja yli 30 vuotta kestäneiden vihamielisyyksien raukeamiseen.

Ahtisaari toimii CMI:n hallituksen puheenjohtajana, toiminnanjohtaja on Pauliina Arola.


== Aiheesta muualla ==
== Aiheesta muualla ==
Rivi 5: Rivi 7:
* [http://www.cmi.fi CMI:n kotisivu]
* [http://www.cmi.fi CMI:n kotisivu]


{{tynkä}}
{{tynkä/Järjestö}}


[[Luokka:Suomalaiset yhdistykset]]
[[Luokka:Suomalaiset yhdistykset]]

Versio 18. joulukuuta 2005 kello 09.53

Crisis Management Initiative ry (CMI) on suomalainen presidentti Martti Ahtisaaren vuonna 2000 perustama riippumaton järjestö. Se ilmoittaa tavoitteekseen kansainvälisen yhteisön konfliktinesto-, kriisinhallinta- ja jälleenrakennuskyvyn parantamisen. Sillä on toimistot Helsingissä ja Brysselissä. Vuonna 2005 Ahtisaaren välittämät neuvottelut Acehin itsenäisyysliikkeen (Gerakan Aceh Merdeka) ja Indonesian hallituksen välisissä neuvotteluissa johtivat rauhansopimukseen osapuolien välillä, ja yli 30 vuotta kestäneiden vihamielisyyksien raukeamiseen.

Ahtisaari toimii CMI:n hallituksen puheenjohtajana, toiminnanjohtaja on Pauliina Arola.

Aiheesta muualla

Tämä järjestöön, yhdistykseen tai ei-kaupalliseen organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.