Ero sivun ”Lahden suurhalli” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
lisätty koordinaatit
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 19: Rivi 19:
| mittasuhteet =
| mittasuhteet =
}}
}}
'''Lahden suurhalli''' sijaitsee [[Lahden urheilukeskus|Lahden urheilukeskuksessa]]. Se on liikuntakäyttöön vuonna [[1980]] rakennettu, 11 000 neliömetrin laajuinen sisäurheiluhalli, jonka on toteuttanut [[Lahden urheiluhalliyhdistys]]. Rakentaminen toteutettiin [[Lahti|Lahden kaupungin]] takauksella, koska hanke markkinointiin yksityisenä siksi, ettei sen toteuttamisaikana sitä olisi voitu toteuttaa vastustuksen vuoksi suoraan kaupungin omana hankkeena.
'''Lahden suurhalli''' sijaitsee [[Lahden urheilukeskus|Lahden urheilukeskuksessa]]. Se on liikuntakäyttöön vuonna [[1980]] rakennettu, 12 000 neliömetrin laajuinen sisäurheiluhalli, jonka on toteuttanut [[Lahden urheiluhalliyhdistys]]. Rakentaminen toteutettiin [[Lahti|Lahden kaupungin]] takauksella, koska hanke markkinointiin yksityisenä siksi, ettei sen toteuttamisaikana sitä olisi voitu toteuttaa vastustuksen vuoksi suoraan kaupungin omana hankkeena. 90-luvulla Suurhallin koillispäätyyn rakennettiin 4100 neliömetrin kokoinen Messuhalli.


Lahden kaupunki on pyrkinyt saamaan hallia menestyksettä omaan suoraan hallintaansa.
Lahden kaupunki on pyrkinyt saamaan hallia menestyksettä omaan suoraan hallintaansa.

Versio 29. tammikuuta 2009 kello 15.27

Lahden suurhalli
Rakennuksen tiedot
Sijainti Lahti
Koordinaatit 60°59′07″N, 25°38′11″E
Avattu 1980
Omistaja Lahden kaupunki
Kenttä Tekonurmi, 100 x 64 m
Käyttäjät

FC Lahti

Katsojakapasiteetti

4000 istumapaikkaa

Lisää rakennusartikkeleitaArkkitehtuurin teemasivulla

Lahden suurhalli sijaitsee Lahden urheilukeskuksessa. Se on liikuntakäyttöön vuonna 1980 rakennettu, 12 000 neliömetrin laajuinen sisäurheiluhalli, jonka on toteuttanut Lahden urheiluhalliyhdistys. Rakentaminen toteutettiin Lahden kaupungin takauksella, koska hanke markkinointiin yksityisenä siksi, ettei sen toteuttamisaikana sitä olisi voitu toteuttaa vastustuksen vuoksi suoraan kaupungin omana hankkeena. 90-luvulla Suurhallin koillispäätyyn rakennettiin 4100 neliömetrin kokoinen Messuhalli.

Lahden kaupunki on pyrkinyt saamaan hallia menestyksettä omaan suoraan hallintaansa.

Suurhallin ominaisuudet

Suurhallin vapaa korkeus on 21,5 metriä. Sen nykyinen kentän pinnoite on peräisin vuodelta 2002. Kenttä on tekonurminen, tyypiltään Tarkett Sommer, 12 mm nukkapituudella. Tekonurmessa ei ole käytetty täyteainetta. Halli on valaistu 600 luxin voimin. Katsomoon mahtuu 4000 ihmistä. Pukuhuoneita hallista löytyy 8 kpl ja kahviota kaksi kappaletta. Lisäksi hallissa on useita neuvottelutiloja.[1]

Suurhallin pohjoista osaa, 4 000 neliömetrin laajuista Messuhallia käytetään myös Lahden Messut Oy:n näyttelytilana.

Lähteet

  1. http://www.palloliitto.fi/seura/olosuhteet2/jalkapallohallit/

Aiheesta muualla

Lahden suurhalli


Malline:Tynkä/Lahti