Ero sivun ”Jyrsin” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
84 merkkiä lisätty ,  11 vuotta sitten
ei muokkausyhteenvetoa
Käsiyläjyrsimiä on monelta valmistajalta ja niitä on myös monen kokoisia.
- pienet käsiyläjyrsimet, karakoko joko 1/4 tuuma tai 6 mm, näitä käytetään pöytälevyjen reunojen paikan päällä tapahtuvan siistimiseen, esim. kun melamiinilevyn reunanauhat ylijäämät halutaan ajaa pois. Tehoja tämäntyyppisissä laitteissa voi olla esim. 450-800 wattia.
- keskikokoiset käsiyläjyrmiset, karakoko joko 1/4, 1/2 tuuma tai 6, 8 tai 12 mm, nämä ovat harrastelijoiden ja ammattilaisten yleiskoneita, niitä voi käyttää joko käsin tai esim. jyrsinpöytään kiinnitettynä. Tehoja yleensä 800-1400 wattia.
- isot käsiyläjyrsimet, karakoko vakiona yleensä 1/2 tuumaa tai 12 mm. Nämä koneet ovat todella raskaita ja vaikka niitä voikin käyttää käsin, niin yleensä ne kuitenkin sijoitetaan jyrsinpöytään. Tällaisia koneita tarvitaan yleensä esim. paneeliovien tekemiseen (kalusteovet), isojen profiiliterien käyttämiseen (listojen valmistaminen). Tehoja näistä löytyy yleensä 1600-2500 wattia.
 
Tuumakokoiset karat ovat käytössä imperiaalisia mittayksiköitä käyttävissä maissa, mm. USA, Australia ja Englanti. Millimetripohjaiset karat ovat käytössä kaikissa Euroopan maissa, mutta monet valmistajat valmistavat kumpiakin karoja ja niitä voi hankkia lisävarusteina. Terävalikoima esim. Suomessa on monesti pieni ja internetin kautta tilatessa mm. USA:sta saa satojen terien valikoimista 1/4 ja 1/2 tuuman teriä.
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko