Ero sivun ”Tahdon naimisiin” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
23 merkkiä lisätty ,  13 vuotta sitten
ei muokkausyhteenvetoa
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
}}
 
'''Tahdon naimisiin''' (engl. ''Muriel's Wedding'') on [[australia]]lainen [[romanttinen komedia]] vuodelta [[1994]]. Elokuvan ohjasi [[P. J. Hogan]], ja sen pääosissa olivat [[Toni Collette]] ja [[Rachel Griffiths]]. Elokuvassa soitetaan runsaasti [[ABBAAbba]]:n musiikkia. Elokuva oli suuri menestys, ja se olisai ehdollalukuisia taipalkintoja voittija lukuisiamonien palkintojapalkintojen ehdokkaana. Elokuvaa pidetään nykyään kulttileffana jakulttielokuvana{{Lähde}}. vaikkaVaikka se onkin romanttinen komedia, niin siinä käsitellään useita vakavia aiheita. ''Tahdon naimisiin'' ilmestyi [[DVD]]:nä [[Suomi|Suomessa]] [[22. tammikuuta]] [[2009]] <ref> [http://www.dvdplaza.fi/index.php?option=com_content&task=view&id=11532&Itemid=41 www.dvdplaza.fi]</ref>
 
==Juoni lyhyesti==
Muriel Heslop (Tonu Collette) on pienessä australialaisessa kaupungissaPorpoise nimeltäänSpitin Porpoise Spitkaupungissa asuva ylipainoinen ja "ruma" romanttinen tyttö. Muriel kuuntelee ABBA:nAbban musiikkia ja haaveilee naimisiin pääsystä. Lopulta Murielhän kyllästyy elämäänsä Purpoise Spitissä ja muuttaa [[Sydney]]yn etsimään onneaan. jaHän muuttaa nimensä ''Marieliksi''. Hänestä tulee vanhan ystävänsä Rhondan ([[Rachel Griffiths]]) kämppis. Rhonda sairastuu syöpään, joka vie hänet loppuiäksi pyörätuoliin. Samaan aikaan "Mariel" menee naimisiin eteläafrikkalaisen uimarin kanssa, joka tarvitsee maahanjäämisluvanmaahanmuuttoluvan Australiaan. Murielin äidin tehdessätehtyä itsemurhan Muriel joutuu itsetutkiskelemaantutkiskelemaan itseään. Muriel päättää jättää miehensä, koska ei rakasta tätä. Elokuvan lopussa Muriel käy hakemassa äitinsä luona asuvan Rhondan takaisin luokseen Sydneyyn, ja Muriel on viimein oppinut hyväksymään itsensä.
 
Muriel Heslop (Tonu Collette) on pienessä australialaisessa kaupungissa nimeltään Porpoise Spit asuva ylipainoinen ja "ruma" romanttinen tyttö. Muriel kuuntelee ABBA:n musiikkia ja haaveilee naimisiin pääsystä. Lopulta Muriel kyllästyy elämäänsä Purpoise Spitissä ja muuttaa [[Sydney]]yn etsimään onneaan ja muuttaa nimensä ''Marieliksi''. Hänestä tulee vanhan ystävänsä Rhondan (Rachel Griffiths) kämppis. Rhonda sairastuu syöpään joka vie hänet loppuiäksi pyörätuoliin. Samaan aikaan "Mariel" menee naimisiin eteläafrikkalaisen uimarin kanssa joka tarvitsee maahanjäämisluvan Australiaan. Murielin äidin tehdessä itsemurhan Muriel joutuu itsetutkiskelemaan itseään. Muriel päättää jättää miehensä koska ei rakasta tätä. Elokuvan lopussa Muriel käy hakemassa äitinsä luona asuvan Rhondan takaisin luokseen Sydneyyn ja Muriel on viimein oppinut hyväksymään itsensä.
 
==Lähteet==
 
==Aiheesta muualla==
 
* [http://www.allmovie.com/cg/avg.dll?p=avg&sql=1:134242 Allmovie]
* [http://www.rottentomatoes.com/m/muriels_wedding/ Rotten Tomatoes]

Navigointivalikko