Ero sivun ”OLED-näyttö” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
2 merkkiä poistettu ,  12 vuotta sitten
ei muokkausyhteenvetoa
p (Botti poisti linkin tiedostoon "Sony_OLED_TV_XEL-1.JPG", koska käyttäjä MichaelMaggs on poistanut tiedoston Commonsista.)
'''OLED-näyttö''' (''Organic Light Emitting DiodesDiode'') on litteä [[näyttö]], jonka toiminta perustuu [[Orgaaninen|orgaaniseen]] aineeseen, joka käyttäytyy samalla tavalla kuin [[diodi]]. Se tuottaa [[valo]]a, kun siihen tuodaan [[sähkö]]ä. Koska [[OLED]]-näyttö tuottaa itse valoa, se ei tarvitse taustavaloa ja se kuluttaa jopa 30 % vähemmän sähköä kuin nykyaikaiset LED-tekniikkaan perustuvat [[Nestekidenäyttö|LCD-näytöt]]. OLED-tekniikka mahdollistaa nykyistä suuremman [[kontrasti]]n ja paremman mustan tason. Se on myös askel kohti niin kutsuttuja paperinkaltaisia näyttöjä.
 
'''OLED-näyttö''' (''Organic Light Emitting Diodes'') on litteä [[näyttö]], jonka toiminta perustuu [[Orgaaninen|orgaaniseen]] aineeseen, joka käyttäytyy samalla tavalla kuin [[diodi]]. Se tuottaa [[valo]]a, kun siihen tuodaan [[sähkö]]ä. Koska [[OLED]]-näyttö tuottaa itse valoa, se ei tarvitse taustavaloa ja se kuluttaa jopa 30 % vähemmän sähköä kuin nykyaikaiset LED-tekniikkaan perustuvat [[Nestekidenäyttö|LCD-näytöt]]. OLED-tekniikka mahdollistaa nykyistä suuremman [[kontrasti]]n ja paremman mustan tason. Se on myös askel kohti niin kutsuttuja paperinkaltaisia näyttöjä.
 
OLED-näyttöjä on vaivannut pitkään niiden lyhytikäisyys – litteissä näytöissä käytettävä sininen OLED kestää pahimmillaan vain noin 5 000 käyttötuntia, joka on vähän verrattuna nykyaikaisten LCD ja [[Plasmapaneelinäyttö|plasmanäyttöjen]] keskimääräiseen 60 000 tunnin käyttöikään. Usean vuoden kehityksen jälkeen ensimmäiset OLED-näytöt ovat kuitenkin saavuttaneet kaupallisiin tarkoituksiin riittävän käyttöiän.
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko