Ero sivun ”Assistentti” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
524 merkkiä lisätty ,  13 vuotta sitten
Hieman lisää kuvausta
(Hieman lisää kuvausta)
'''Assistentti''' (puhekielessä ''assari'') tarkoittaa yleisesti apulaista. [[Yliopisto|Yliopistossa]] assistentti on määräaikainen virka, joka on tarkoitettu lähinnäjatkotutkintoa ([[lisensiaatti|lisensiaatin]] tai nykyään yleensä suoraan [[tohtori|tohtorin]] tutkintoa) suorittaville [[jatko-opiskelija|jatko-opiskelijoille]]. Tavallisesti virkatehtäviin kuuluu opetusta eli harjoitusten pitoa, harjoitustöiden tai laboratoriotöiden ohjausta ja joskus myös luennointia.
 
'''Yliassistentti''' on yliopiston määräaikainen virka, johon pääsemiseksi vaaditaan [[lisensiaatti|lisensiaatin]] tai tohtorin tutkinto. Erikoistapauksessa riittäätai [[ylempi korkeakoulututkinto]] ja erityinen perehtyneisyys alaan. Käytännössä lisensiaatin tutkinnon suorittamisen vähennyttyä vaatimukseksi on ainakin tekniikan alalla muodostunut ylempi korkeakoulututkinto ja viiden vuoden kokemus. Myös yliassistentuuri on tarkoitettu jatko-opintoviraksi, mutta sitä käytetään myös pätevöitymisvirkana tohtoreille. Tavallisesti virkatehtäviin kuuluu opetusta samaan tapaan kuten assistentillakin, mutta luennoinnin osuus on suurempi.
 
'''Tuntiassistentti''' tarkoittaa yliopistoissa tuntityönä opettavaa henkilöä, jolla ei ole varsinaista assistentuuria. Tuntiassistentteina voi olla myös opiskelijoita, joilla ei vielä ole tutkintoa. Tuntiassistentit
Yliopistoissa luennoitsijan apuna harjoituksia pitävää opiskelijaa tai jatko-opiskelijaa kutsutaan yleisesti tuntiassistentiksi tai -assariksi (harkka-assariksi, labra-assariksi ym.). Tästä huolimatta tällaisella opiskelijalla ei yleensä ole varsinaista assistentuuria vaan hän toimii sivutoimisen tuntiopettajan tehtävässä.
tekevät samankaltaisia opetustehtäviä kuin assistentit, mutta heillä on harvoin luennointivastuuta.
 
[[Luokka: Yliopiston virat]]
955

muokkausta

Navigointivalikko