Ero sivun ”Assistentti” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Hieman lisää kuvausta
Rivi 1: Rivi 1:
'''Assistentti''' (puhekielessä ''assari'') tarkoittaa yleisesti apulaista. [[Yliopisto|Yliopistossa]] assistentti on määräaikainen virka, joka on tarkoitettu lähinnä [[tohtori|tohtorin]] tutkintoa suorittaville [[jatko-opiskelija|jatko-opiskelijoille]]. Tavallisesti virkatehtäviin kuuluu opetusta.
'''Assistentti''' (puhekielessä ''assari'') tarkoittaa yleisesti apulaista. [[Yliopisto|Yliopistossa]] assistentti on määräaikainen virka, joka on tarkoitettu jatkotutkintoa ([[lisensiaatti|lisensiaatin]] tai nykyään yleensä suoraan [[tohtori|tohtorin]] tutkintoa) suorittaville [[jatko-opiskelija|jatko-opiskelijoille]]. Tavallisesti virkatehtäviin kuuluu opetusta eli harjoitusten pitoa, harjoitustöiden tai laboratoriotöiden ohjausta ja joskus myös luennointia.


'''Yliassistentti''' on yliopiston määräaikainen virka, johon pääsemiseksi vaaditaan [[lisensiaatti|lisensiaatin]] tai tohtorin tutkinto. Erikoistapauksessa riittää [[ylempi korkeakoulututkinto]]. Tavallisesti virkatehtäviin kuuluu opetusta.
'''Yliassistentti''' on yliopiston määräaikainen virka, johon pääsemiseksi vaaditaan lisensiaatin tai tohtorin tutkinto tai [[ylempi korkeakoulututkinto]] ja erityinen perehtyneisyys alaan. Käytännössä lisensiaatin tutkinnon suorittamisen vähennyttyä vaatimukseksi on ainakin tekniikan alalla muodostunut ylempi korkeakoulututkinto ja viiden vuoden kokemus. Myös yliassistentuuri on tarkoitettu jatko-opintoviraksi, mutta sitä käytetään myös pätevöitymisvirkana tohtoreille. Tavallisesti virkatehtäviin kuuluu opetusta samaan tapaan kuten assistentillakin, mutta luennoinnin osuus on suurempi.


'''Tuntiassistentti''' tarkoittaa yliopistoissa tuntityönä opettavaa henkilöä, jolla ei ole varsinaista assistentuuria. Tuntiassistentteina voi olla myös opiskelijoita, joilla ei vielä ole tutkintoa. Tuntiassistentit
Yliopistoissa luennoitsijan apuna harjoituksia pitävää opiskelijaa tai jatko-opiskelijaa kutsutaan yleisesti tuntiassistentiksi tai -assariksi (harkka-assariksi, labra-assariksi ym.). Tästä huolimatta tällaisella opiskelijalla ei yleensä ole varsinaista assistentuuria vaan hän toimii sivutoimisen tuntiopettajan tehtävässä.
tekevät samankaltaisia opetustehtäviä kuin assistentit, mutta heillä on harvoin luennointivastuuta.


[[Luokka: Yliopiston virat]]
[[Luokka: Yliopiston virat]]

Versio 13. tammikuuta 2009 kello 01.29

Assistentti (puhekielessä assari) tarkoittaa yleisesti apulaista. Yliopistossa assistentti on määräaikainen virka, joka on tarkoitettu jatkotutkintoa (lisensiaatin tai nykyään yleensä suoraan tohtorin tutkintoa) suorittaville jatko-opiskelijoille. Tavallisesti virkatehtäviin kuuluu opetusta eli harjoitusten pitoa, harjoitustöiden tai laboratoriotöiden ohjausta ja joskus myös luennointia.

Yliassistentti on yliopiston määräaikainen virka, johon pääsemiseksi vaaditaan lisensiaatin tai tohtorin tutkinto tai ylempi korkeakoulututkinto ja erityinen perehtyneisyys alaan. Käytännössä lisensiaatin tutkinnon suorittamisen vähennyttyä vaatimukseksi on ainakin tekniikan alalla muodostunut ylempi korkeakoulututkinto ja viiden vuoden kokemus. Myös yliassistentuuri on tarkoitettu jatko-opintoviraksi, mutta sitä käytetään myös pätevöitymisvirkana tohtoreille. Tavallisesti virkatehtäviin kuuluu opetusta samaan tapaan kuten assistentillakin, mutta luennoinnin osuus on suurempi.

Tuntiassistentti tarkoittaa yliopistoissa tuntityönä opettavaa henkilöä, jolla ei ole varsinaista assistentuuria. Tuntiassistentteina voi olla myös opiskelijoita, joilla ei vielä ole tutkintoa. Tuntiassistentit tekevät samankaltaisia opetustehtäviä kuin assistentit, mutta heillä on harvoin luennointivastuuta.