Ero sivun ”Eduskuntavaalit 1951” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
262 merkkiä lisätty ,  12 vuotta sitten
p
ei muokkausyhteenvetoa
p
Uusina kansanedustajina tulivat eduskuntaan mm. [[Arvo Ahonen]], [[Eero Antikainen]], [[Veikko Helle]], [[Impi Lukkarinen]] ja [[Aarre Simonen]] (SDP), [[Leo Häppölä]] ja [[Mauno Jussila]] (ML), [[Paavo Aitio]] ja [[Anna-Liisa Tiekso]] (SKDL), [[Tuure Junnila]] ja [[Niilo Kosola]] (Kok.), [[Grels Teir]] (RKP) sekä [[Esa Kaitila]] (KP).
 
Eduskunnan jättivät mm. SDP:n [[Hilma Koivulahti-Lehto]], [[Juho Pyy]] ja [[Jussi Tolonen]], Maalaisliiton [[Janne Koivuranta]], [[Juho Koivisto]], vuonna [[1907]] valittuihin kuulunut [[Juhani Leppälä]] ja [[Vihtori Vesterinen]], Kokoomuksen [[Erkki Paavolainen]] ja [[Ernsti Turja]], sekä Kansanpuolueen [[Rolf B. Berner]] ja [[Kalle Kauppi]]. Eduskuntaan palasivat mm. SDP:n [[Väinö Leskinen]] ja [[Väinö Tanner]].
 
Myös [[Isänmaallinen kansanliike|Isänmaallisen kansanliikkeen]] kansanedustajina aikanaan toimineet, joiden ehdokkuus vuoden 1945 vaaleissa oli kielletty, saivat palata politiikkaan. Heistä palasivat eduskuntaan [[Reino Ala-Kulju]] ja [[Iisakki Nikkola]].
==Tulokset==
45 667

muokkausta

Navigointivalikko