Ero sivun ”Solomon Asch” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
138 merkkiä lisätty ,  14 vuotta sitten
ei muokkausyhteenvetoa
p
'''Solomon E. Asch''' (14. Syyskuuta 1907 - 20. Helmikuuta 1996) oli yhdysvaltalainen [[psykiatri]] ja [[sosiologinen psykologia|sosiologisen psykologian]] pioneeri.
 
Hän syntyi Varsovassa[[Varsova]]ssa Puolassa. 1920 hän muutti Yhdysvaloihin, missähän suoritti [[New Yorkin yliopistossayliopisto]]ssa [[alempi korkeakoulututkinto|alemman korkeakoulututkinnon]]. [[Ylempi korkeakoulututkinto|Ylemmän tutkinnon]] hän suoritti Columbia[[Columbian yliopistossayliopisto]]ssa 1930 ja tohtorin tutkinnon 1932. Asch toimi psykologian[[psykologia]]n professorina[[professori]]na [[Swarthmoren yliopistossayliopisto]]ssa 19 vuotta. Siellä hän työskenteli mm. [[Wolfgang KöhlerinKöhler]]in kanssa.
 
Asch tuli kuuluisaksi 1950-luvulla kokeista, jotka osoittivat, miten [[sosiaalinen paine]] saa ihmisen uskomaan selvästi väärän näkemyksen oikeaksi.
 
Asch innoitti kiistanalaisenkiistanalaista psykologinpsykologia [[Stanley MilgrammiaMilgram]]mia ja valvoi hänen tohtorinväitöstään[[tohtorinväitös]]tään [[Harvardin yliopistossayliopisto]]ssa.
 
==Ulkoisia linkkejä==
* [http://www.psych.upenn.edu/sacsec/ The Solomon Asch Center for Study of Ethnopolitical Conflict]
 
[[Luokka:Psykologit|Asch, Solomon]]
 
[[de:Solomon Asch]]
[[hu:Solomon Asch]]
[[ja:ソロモン・アッシュ]]
 
[[Luokka:Psykologit|Asch, Solomon]]
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko