Ero sivun ”SimCity 3000” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Sz-iwbot (keskustelu | muokkaukset)
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 12: Rivi 12:
'''''SimCity 3000''''' on [[Electronic Arts]]in vuonna [[1999]] julkaisema tietokonepeli, jossa simuloidaan omaa kaupunkia.
'''''SimCity 3000''''' on [[Electronic Arts]]in vuonna [[1999]] julkaisema tietokonepeli, jossa simuloidaan omaa kaupunkia.


Pelissä perustetaan kaupunki ja hallitaan sitä [[itsevaltias|itsevaltiaana]]. Pelaajan tulee muun muassa suunnitella kaupungin budjetti ja rakentaa uusia asuinalueita. Parantamalla alueiden puitteita (kaupat, sairaalat, koulut, poliisi, työpaikat, puistot jne.) alueiden kysyntä kasvaa ja arvon noustessa rikkaammat asukkaat tahtovat muuttaa kaupunkiin veronmaksajiksi. Pelaaja voi myös myydä tai ostaa esimerkiksi energiaa tai vettä tietokoneen pelaamilta naapurikaupungeilta.
Pelissä perustetaan kaupunki ja hallitaan sitä [[itsevaltias|itsevaltiaana]]. Pelaajan tulee muun muassa suunnitella kaupungin budjetti ja rakentaa uusia asuinalueita. Parantamalla alueiden puitteita (kaupat, sairaalat, koulut, poliisi, työpaikat, puistot jne.) alueiden kysyntä kasvaa ja arvon noustessa rikkaammat asukkaat tahtovat muuttaa kaupunkiin veronmaksajiksi. Pelaaja voi myös myydä tai ostaa esimerkiksi energiaa tai vettä tietokoneen pelaamilta naapurikaupungeilta. Pelaaja voi luoda oman kaupungin, mutta ensin pittä valita vaikeustaso (helppo: 50,000, keskiverto; 20,000 ja vaikea: 10,000) ja kolme eri vuosilukua (1900, 1950 ja 2000).


==Aiheesta muualla==
==Aiheesta muualla==

Versio 22. joulukuuta 2008 kello 19.05

SimCity 3000
Kehittäjä Maxis
Julkaisija Electronic Arts
Jakelija GOG.com, App Store ja Steam
Suunnittelija Will Wright
Säveltäjä Jerry Martin
Pelisarja SimCity
Julkaistu 1999
Lajityyppi Simulaatio
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: Kaikenikäisille
USK 0
Alusta Windows, Apple, Mac OS X, Nintendo DS, Linux
Jakelumuoto CD-levy, digitaalinen lataus ja digitaalinen jakelu
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

SimCity 3000 on Electronic Artsin vuonna 1999 julkaisema tietokonepeli, jossa simuloidaan omaa kaupunkia.

Pelissä perustetaan kaupunki ja hallitaan sitä itsevaltiaana. Pelaajan tulee muun muassa suunnitella kaupungin budjetti ja rakentaa uusia asuinalueita. Parantamalla alueiden puitteita (kaupat, sairaalat, koulut, poliisi, työpaikat, puistot jne.) alueiden kysyntä kasvaa ja arvon noustessa rikkaammat asukkaat tahtovat muuttaa kaupunkiin veronmaksajiksi. Pelaaja voi myös myydä tai ostaa esimerkiksi energiaa tai vettä tietokoneen pelaamilta naapurikaupungeilta. Pelaaja voi luoda oman kaupungin, mutta ensin pittä valita vaikeustaso (helppo: 50,000, keskiverto; 20,000 ja vaikea: 10,000) ja kolme eri vuosilukua (1900, 1950 ja 2000).

Aiheesta muualla

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.