Ero sivun ”Käsky (elokuva)” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 25: Rivi 25:
}}
}}


'''''Käsky''''' on vuonna [[2008]] julkaistava, [[Aku Louhimies|Aku Louhimiehen]] ohjaama ja [[Leena Lander]]in samannimiseen romaaniin perustuva elokuva. Elokuvan ensi-ilta oli [[29. elokuuta]] [[2008]]<ref>[http://www.fs-film.fi/printPage.php?page_id=1086&template_id=1002&movieId=1448 ''Käsky''-elokuvan esittely FS Film -sivustolla] (Luettu 15. tammikuuta 2008)</ref>.
'''''Käsky''''' on vuonna [[2008]] julkaistu, [[Aku Louhimies|Aku Louhimiehen]] ohjaama ja [[Leena Lander]]in samannimiseen romaaniin perustuva elokuva. Elokuvan ensi-ilta oli [[29. elokuuta]] [[2008]]<ref>[http://www.fs-film.fi/printPage.php?page_id=1086&template_id=1002&movieId=1448 ''Käsky''-elokuvan esittely FS Film -sivustolla] (Luettu 15. tammikuuta 2008)</ref>.


Elokuva on kuvattu pääosin [[Turku|Turun]] [[Kakskerta|Kakskerrassa]] sijaitsevassa [[Brinkhallin kartano]]ssa.
Elokuva on kuvattu pääosin [[Turku|Turun]] [[Kakskerta|Kakskerrassa]] sijaitsevassa [[Brinkhallin kartano]]ssa.

Versio 20. joulukuuta 2008 kello 13.41

Malline:Tietolaatikko:Elokuva

Käsky on vuonna 2008 julkaistu, Aku Louhimiehen ohjaama ja Leena Landerin samannimiseen romaaniin perustuva elokuva. Elokuvan ensi-ilta oli 29. elokuuta 2008[1].

Elokuva on kuvattu pääosin Turun Kakskerrassa sijaitsevassa Brinkhallin kartanossa.

Käsky on kansainvälinen yhteistuotanto, ja se aiotaan levittää laajasti useassa Euroopan maassa. Elokuva saa teatterilevityksen muun muassa Saksassa ja Kreikassa sekä televisioesityksen Ranskassa.

Juoni

Elokuva kertoo Suomen sisällissodan loppuvaiheisiin ajoittuvan ja Varsinais-Suomeen sijoittuvan rakkaustarinan ja kolmiodraaman. Jääkärialiupseeri Aaro Harjula (Samuli Vauramo) saapuu Saksasta Suomeen taistelemaan valkoisten puolella, mutta järkyttyy huomatessaan, miten valkoiset kohtelevat punaisia sotavankeja. Hän päättää pelastaa teloitukselta välttyneen punakapinallisen naisen (Pihla Viitala) saattamalla tämän sotatuomarin (Eero Aho) eteen oikeudenkäyntiä varten.

Lähteet

  1. Käsky-elokuvan esittely FS Film -sivustolla (Luettu 15. tammikuuta 2008)

Aiheesta muualla