Ero sivun ”Antti Siirala” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
muusikkosukulaisia
Rivi 9: Rivi 9:
Antti Siirala toimi 2007-2008 maailmankuulun Juilliard School of Musicin pianonsoiton assistenttina.<ref>{{Verkkoviite| Osoite=http://www.hs.fi/kulttuuri/artikkeli/Matti+Raekallio+Juilliardin+pianonsoiton+professoriksi/1135224329092?ref=rss
Antti Siirala toimi 2007-2008 maailmankuulun Juilliard School of Musicin pianonsoiton assistenttina.<ref>{{Verkkoviite| Osoite=http://www.hs.fi/kulttuuri/artikkeli/Matti+Raekallio+Juilliardin+pianonsoiton+professoriksi/1135224329092?ref=rss
| Nimeke = Matti Raekallio Juilliardin pianonsoiton professoriksi | Ajankohta = 15.1.2007| Julkaisija = Helsingin Sanomat}}</ref>
| Nimeke = Matti Raekallio Juilliardin pianonsoiton professoriksi | Ajankohta = 15.1.2007| Julkaisija = Helsingin Sanomat}}</ref>
Antti Siirala on [[Tuomas Holopainen|Tuomas Holopaisen]] pikkuserkku. Siiralalla on paljon muitakin muusikkosukulaisia, esimerkiksi hänen vanhempansa ovat viulisti [[Merit Palas]] ja pianisti [[Jussi Siirala]].
Antti Siirala on [[Tuomas Holopainen|Tuomas Holopaisen]] pikkuserkku ja hänellä on paljon muitakin muusikkosukulaisia. Hänen vanhempansa ovat viulisti [[Merit Palas]] ja pianisti [[Jussi Siirala]].


== Levytyksiä ==
== Levytyksiä ==

Versio 12. joulukuuta 2008 kello 12.49

Antti Siirala (s. 1979) on suomalainen pianisti, joka on tunnettu erityisesti Brahms- ja Beethoven-esityksistään. Hän on levyttänyt Brahmsin 3. pianosonaatin op. 5 f-molli ja valssit op. 39 sekä eri säveltäjien Schubert-sovituksia. Sekä Brahms- että Schubert-levytykset valittiin "Editors choice" -levytyksiksi arvostetussa Gramophone-lehdessä. Siirala on opiskellut Sibelius-Akatemiassa mm. Hui-Ying Liu-Tawaststjernan, professori Matti Raekallion ja professori Ivari Iljan johdolla.[1] Siirala valmistui musiikin maisteriksi keväällä 2003.

Antti Siiralan uralle on mahtunut monta kansainvälisen pianokilpailun voittoa: Beethoven-kilpailun voitto 1997, Lontoon pianokilpailun voitto 2000,[2] Dublinin pianokilpailun voitto 2003 sekä Leedsin pianokilpailun voitto vuonna 2003. Hän oli Beethoven-kilpailun nuorin osanottaja ja hänelle myönnettiin erikoispalkinto parhasta myöhäissonaatin (Hammerklavier) esityksestä. Hän oli Dublinin kilpailun historiassa ensimmäinen pianisti, jonka kohdalla tuomaristo on ollut yksimielinen ja sai lisäksi palkinnon parhaasta Mozart-esityksestä. Hän voitti Leedsin kilpailussa myös yleisöäänestyksen.

Siirala on esiintynyt monissa kuuluisissa musiikkisaleissa. Näihin lukeutuvat Wienin Musikverein ja Konzerthaus, Lontoon Queen Elizabeth Hall ja Wigmore Hall, Milanon Sala Verdi, Münchenin Herkulessaal ja Pietarin Filharmonia. Siirala on myös esiintynyt säännöllisesti monilla festivaaleilla kuten Roque d´Anthonerin ja Ruhrin pianofestivaaleilla, Marlboro-festivaaleilla ja Dusznikin Chopin-festivaaleilla.

Hän on myös esiintynyt monien kuuluisien kapellimestarien kuten Neeme Järven, Esa-Pekka Salosen, Jukka-Pekka Sarasteen, Sakari Oramon, Osmo Vänskän, Eri Klasin ja Mikko Franckin johdolla sekä mm. Birminghamin ja Detroitin sinfoniaorkestereiden, Krakovan ja Varsovan filharmonisen orkesterin, Hallé Orchestran, Kymi Sinfoniettan, Tapiola Sinfoniettan, RSO:n, Belgian kansallisorkesterin, English Chamber Orchestran sekä Wiener Kammerorkesterin solistina.

Antti Siirala toimi 2007-2008 maailmankuulun Juilliard School of Musicin pianonsoiton assistenttina.[3] Antti Siirala on Tuomas Holopaisen pikkuserkku ja hänellä on paljon muitakin muusikkosukulaisia. Hänen vanhempansa ovat viulisti Merit Palas ja pianisti Jussi Siirala.

Levytyksiä

  • Schubert-transkriptioita: Godowsky, Liszt, Prokofjev, Busoni. Naxos 8.555997 (2003)
  • Brahms: Sonaatti f-molli; 16 valssia. Ondine ODE 1044-2 (2004)

Lähteet

Aiheesta muualla