Ero sivun ”Lea Laven” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
2 merkkiä lisätty ,  12 vuotta sitten
==Ura==
===Lapsuus ja uran alku===
Lea Lavenin koti oli köyhä ja siitä syystä valokuvia Lean lapsuudesta ei juuri ole, sillä perheellä ei ollut varaa kameraan. Lea pääsi oppikouluun, mutta taloudellinen ahdinko alkoi Lean mukaan vaikuttamaan opiskeluhaluihin ja Lea siirtyi kansakouluun, josta sai edes jonkin päästötodistuksen. 1960-luvun alussa, juuri ennen rippikoulua, Lea liftasi [[Tornio]]n kautta [[Ruotsi]]in töihin. Lea itse kertoo noista ajoista seuraavasti: "Vuoden verran siivosin Sundsvallissa hotellia, josta sain myös asunnon. Sitten olikin varaa jo linja-automatkaan, ja muutin [[Tukholma]]an. Olin muutaman vuoden töissä vuorotellen hotellissa, vanhainkodissa ja oopperan henkilökunnan kahvilassa. Tienasin rahaa aivan hirvittävästi! Pystyin ostamaan hienoja vaatteita ja myös ompelukoneen."<ref>http://www.iltalehti.fi/perhe/200703265773072_ms.shtml</ref>
Vuonna [[1966]] tehty lomamatka kotikonnuille oli käännekohta Lean elämässä. Hän meni paikalliselle tanssilavalle, jossa esiintyi [[Seitsemän seinähullua veljestä]]. Laven tiedusteli suoraan, olisiko mahdollista laulaa ja yllättäen hän sai tilaisuuden.
Laven itse muistelee: "Siitä Alakosken lavan keikasta kaikki lähti. Jo ensimmäinen laulu, jonka lauloin, oli unelmien täyttymys".<ref name=vm14>Ilta-Sanomat 12-13.2008 "Lea Laven, Tähti vastoin tahtoaan"</ref> Leasta tuli yksi yhtyeen solisteista ja [[Pentti-Oskari Kangas]] piti Lean tyttönimeä liian arkisena, ja tilalle kehitettiin tarttuvampi nimi,: Laven.
 
===Nousu hittilistoille ja Syksyn sävel -voitto===

Navigointivalikko