Ero sivun ”Kauko Nieminen” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
108 merkkiä lisätty ,  13 vuotta sitten
ei muokkausyhteenvetoa
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
p (Maininta pseudotieteellisyydestä syytä palauttaa, jottei kukaan asiasta tietämätön lukija luulisi niitä tiedeyhteisön hyväksymiksi.)
Ei muokkausyhteenvetoa
Nieminen on suorittanut alemman oikeustutkinnon ja on oppiarvoltaan [[varanotaari]]. Hän keksi vuoden [[1957]] kevättalvella eetteripyörreteorian. Hän piirsi tuolloin paperille neljän ympyrän muodostaman kuvion ja katsoi, että kuviolla voi selittää [[sähkö]]n. Myöhemmin hän oppi mielestään selittämään teoriallaan myös [[painovoima]]n, [[kvanttiteoria|kvantti-ilmiöt]], [[pallosalama]]n ja maailman synnyn. <ref>Kauko Nieminen: Eetteripyörteet voimina, ISBN 951-99532-4-8</ref> Hänen teoriansa tosin muistuttuvat eräitä tiedeyhteisönkin aikoinaan pohtimia hypoteeseja (esimerkiksi [[William Thomson|Lordi Kelvin]] esitti 1800-luvun lopulla alustavasti ajatuksen atomeista eetterin solmuisina pyörteinä<ref>Malkolm E. Lines: Jättiläisen harteilla, Matematiikan heijastuksia luonnontieteeseen, s. 221, Gummerus 2000, ISBN 951-884-285-X</ref>), mutta [[suhteellisuusteoria]]n tultua hyväksytyksi koko eetteriteoria oli hylättävä. Niemisen uudelleen esittäminä ja kehitteleminä niitä pidetäänkin mitä ilmeisimpänä [[pseudotiede|pseudotieteenä]].
 
Teoriansa kehittymisen jälkeen hän on levittänyt sitä aktiivisesti muun muassa suoramarkkinoinnilla. Nieminen on pitänyt teoriastaan useita luentoja. Niemisen julkaisut ovat lehtisiä, joissa on runsaasti eri lähteistä valokopioituja leikkeitä kollaasina.
 
Kauko Nieminen oli [[Helsingin kaupunginvaltuusto]]n varavaltuutettu 2001–2004.<ref>[http://www.polyteekkari.fi/pt.pl?juttu=207 Polyteekkari 12/2002]</ref> Vuoden 2000 kunnallisvaaleissa hän oli Pääkaupunkiseudun Sitoutumattomien yhteislistan ehdokas.<ref>[http://vaalit.om.fi/ehd_listat/helsinkihelsingfors.html Ehdokkaat kunnallisvaaleissa 2000]</ref>
1 118

muokkausta

Navigointivalikko