Ero sivun ”Jumalanäidin ennusmerkki” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
iw
kuva,f
Rivi 1: Rivi 1:
[[Kuva:Neupivaemaya Chasha.jpg|thumb|270px|]]
'''Jumalanäidin Ennusmerkki''' (kr. Η Ραναγία του σημείου, ven. Знамение Пресвятой Богородицы) on yksi vanhimmista ja kuuluisimmista [[ikoni]]tyypeistä. Se tunnetaan myös kreikan sanasta ''orantis'', ''rukoileva'', tulevalla nimellä '''Orantti''' sekä venäjästä tulevalla nimellä '''Znamenie'''.
'''Jumalanäidin Ennusmerkki''' ({{k-el|Η Ραναγία του σημείου}}, {{k-ru| Знамение Пресвятой Богородицы|Znamenie Presvjatoi Bogorodnitsy}}) on yksi vanhimmista ja kuuluisimmista [[ikoni]]tyypeistä. Se tunnetaan myös kreikan sanasta ''orantis'', ''rukoileva'', tulevalla nimellä '''Orantti''' sekä venäjästä tulevalla nimellä '''Znamenie'''.


Ikonissa [[Jumalanäiti]] on kuvattu seisovana tai puolivartalokuvana rukoilevassa asennossa kädet koholla ja hänen rintansa päälle on valokehään tai ilman sitä kuvattu [[Jeesus]]-lapsi.
Ikonissa [[Jumalanäiti]] on kuvattu seisovana tai puolivartalokuvana rukoilevassa asennossa kädet koholla ja hänen rintansa päälle on valokehään tai ilman sitä kuvattu [[Jeesus]]-lapsi.


[[Ortodoksisuus|Ortodoksinen]] kirkko kunnioittaa ikonia ja Jumalanäidin muistoa vuosittain marraskuun 27. päivänä.
[[Ortodoksinen kirkko]] kunnioittaa ikonia ja Jumalanäidin muistoa vuosittain marraskuun 27. päivänä.


== Aiheesta muualla ==
== Aiheesta muualla ==

Versio 30. marraskuuta 2008 kello 19.01

Jumalanäidin Ennusmerkki (kreik. Η Ραναγία του σημείου, ven. Знамение Пресвятой Богородицы, Znamenie Presvjatoi Bogorodnitsy) on yksi vanhimmista ja kuuluisimmista ikonityypeistä. Se tunnetaan myös kreikan sanasta orantis, rukoileva, tulevalla nimellä Orantti sekä venäjästä tulevalla nimellä Znamenie.

Ikonissa Jumalanäiti on kuvattu seisovana tai puolivartalokuvana rukoilevassa asennossa kädet koholla ja hänen rintansa päälle on valokehään tai ilman sitä kuvattu Jeesus-lapsi.

Ortodoksinen kirkko kunnioittaa ikonia ja Jumalanäidin muistoa vuosittain marraskuun 27. päivänä.

Aiheesta muualla

Tämä uskontoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.