Ero sivun ”Korah” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Korah''', vanhoisssa Raamatun käännöksissä '''Koorah''' tai '''Kora''', on kahden [[Vanha testamentti|Vanhan testamentin]] henkilön nimi. [[Ensimmäinen Mooseksen kirja|Ensimmäisessä Mooseksen kirjassa]] Korah oli [[Esau]]n ja Oholibaman poika,<ref>1 Moos. 36:5.</ref> joka taisteli [[Israel]]ia vastaan ja sai Jumalan vihan päälleen.<ref>Mal. 1:3.</ref> [[Toinen Mooseksen kirja|Toisessa Mooseksen kirjassa]] Korah oli Jisharin poika,<ref>2 Moos. 6:21.</ref> joka kapinoi [[Mooses]]ta vastaan. Näiden ansiosta nimestä Korah on tullut konnamaisten hahmojen nimi.
'''Korah''', vanhoisssa Raamatun käännöksissä '''Koorah''' tai '''Kora''', on kahden [[Vanha testamentti|Vanhan testamentin]] henkilön nimi. [[Ensimmäinen Mooseksen kirja|Ensimmäisessä Mooseksen kirjassa]] Korah oli [[Esau]]n ja Oholibaman poika,<ref>[http://www.koivuniemi.com/raamattuhaku?kirjat=1mo&hakuehto=36%3A5 1 Moos. 36:5],</ref> joka taisteli [[Israel]]ia vastaan ja sai Jumalan vihan päälleen.<ref>[http://www.koivuniemi.com/raamattuhaku?kirjat=mal&hakuehto=1%3A3 Mal. 1:3.]</ref> [[Toinen Mooseksen kirja|Toisessa Mooseksen kirjassa]] Korah oli Jisharin poika,<ref>[http://www.koivuniemi.com/raamattuhaku?kirjat=2mo&hakuehto=6%3A21 2. Moos. 6:21.]</ref> joka kapinoi [[Mooses]]ta vastaan. Näiden ansiosta nimestä Korah on tullut konnamaisten hahmojen nimi. Psalmeista yksitoista on koorahilaisten sukujen virsiä.


== Viitteet ==
== Viitteet ==


{{Viitteet}}
{{Viitteet}}

== Aiheesta muualla ==

[http://www.koivuniemi.com/raamattuhaku?kirjat=kr&hakuehto=Koorah Korah Raamatussa]


{{Tynkä/Uskonto}}
{{Tynkä/Uskonto}}

Versio 30. marraskuuta 2008 kello 14.15

Korah, vanhoisssa Raamatun käännöksissä Koorah tai Kora, on kahden Vanhan testamentin henkilön nimi. Ensimmäisessä Mooseksen kirjassa Korah oli Esaun ja Oholibaman poika,[1] joka taisteli Israelia vastaan ja sai Jumalan vihan päälleen.[2] Toisessa Mooseksen kirjassa Korah oli Jisharin poika,[3] joka kapinoi Moosesta vastaan. Näiden ansiosta nimestä Korah on tullut konnamaisten hahmojen nimi. Psalmeista yksitoista on koorahilaisten sukujen virsiä.

Viitteet

Aiheesta muualla

Korah Raamatussa

Tämä uskontoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.