Ero sivun ”Toto (rahapeli)” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
p siirsi sivun ”Toto (rahapeli)” uudelle nimelle ”Totalisaattoripeli
p siirsi sivun ”Totalisaattoripeli” ohjauksen ”Toto (rahapeli)” päälle: takaisin
(ei mitään eroa)

Versio 28. marraskuuta 2008 kello 17.30

Tämä artikkeli kertoo rahapelistä. Toto on myös yhdysvaltalainen rock-yhtye.

Toto eli totalisaattoripeli on raveissa pelattavaa vedonlyöntiä. Vedoissa pyritään veikkaamaan hevosten sijoittumista lähdöissään. Voittosumma määräytyy sen mukaan paljonko kyseistä pelimuotoa on siihen lähtöön pelattu ja paljonko on oikein osuneita pelejä. Pelin järjestäjä ottaa pelivaihdosta osuutensa ja valtio verot joten voitot ovat verovapaita.

Totoa voidaan pelata myös etäpelipaikoissa, joista on usein suora kuvayhteys raviradalle. Kotoa internetin kautta pelaaminen on nykyisin mahdollista.

Vinttikoirakilpailuissa järjestettävässä totopelissä ei saa jakaa rahapalkintoja vaan palkinnot jaetaan tavarana. Veikkauksen järjestämät hevospelit V5 ja V75 eivät varsinaisesti ole totalisaattoripelejä vaan veikkausta.

Suomalaisen toton pelimuotoja

  • Voittajapelissä veikataan yksittäisen lähdön voittajaa. Voittajapeliä pelataan jokaisessa lähdössä. Pelaaja voittaa panoksensa kerrottuna hevosen voittajakertoimella. Raviratojen totalisaattoritauluissa ja käsiohjelmissa oleva voittajakertoimessa ei käytetä pilkkua vaan se ilmoittaa kymmenen euron sijoituksella voitettavan summan (esimerkiksi voittajakerroin 54,7 merkitään 547). Sata ja sitä suuremmat voittajakertoimet ilmoitetaan näyttötauluissa ja ohjelmissa luvulla 999. Maksettava voittajakerroin on aina vähintään 1,00 vaikka erittäin paljon pelatulla hevosella se saattaa laskennollisesti olla alle yhden.
  • Sijoituspelissä pyritään veikkaamaan kolmen parhaan joukkoon sijoittuva hevonen. Pelissä siis voittaa mikäli hevonen on lähdön voittaja, toinen tai kolmas. Mikäli lähdössä on 4-6 osallistujaa, arvataan kahden parhaan joukkoon sijoittuvaa hevosta. Alle neljän osallistujan lähdöissä sijoituspeliä ei järjestetä.
  • Kaksoisvedonlyönnissä veikataan lähdön kaksi parasta hevosta. Pelimuoto on tunnettu lempinimellä "kaksari", jota Fintoto käyttää nykyään myös sen markkinointinimenä. Pelaaja voittaa, mikäli hän on arvannut oikein lähdön kaksi parasta hevosta, tulojärjestyksestä riippumatta. Kaksoivedonlyönti järjestetään mikäli lähdössä on vähintään neljä hevosta.
  • Troikassa (troikka tarkoittaa myös venäläistä kolmivaljakkoa) veikataan lähdön kolme parasta hevosta oikeassa järjestyksessä. Mikäli yhtään oikeaa veikkausta ei ole, jaetaan voitto niiden kesken, jotka ovat veikanneet kolme hevosta oikein, mutta väärässä tulojärjestyksessä. Troikkaa pelataan yleensä yhdessä lähdössä ja vain silloin kun osallistujia lähdössä on vähintään viisi.
  • Päivän Duo pelissä veikataan kahden ennakkoon ilmoitetun lähdön voittajat.
  • V4 on pelimuoto jossa veikataan neljän ennakkoon ilmoitetun lähdön voittajia. Yhteen lähtöön voi veikata yhtä tai useampaa voittajaehdokasta, pelin hinta määräytyy kertomalla eri lähtöjen valitut voittajaehdokasmäärät keskenään ja se valitulla pelipanoksella (esimerkiksi 4 x 1 x 5 x 1 x 0,50 euroa = pelin hinta 10 euroa). Mikäli neljä oikein veikanneita ei ole yhtään jaetaan voitto kolme oikein veikanneiden kesken. Mikäli näitäkään ei ole jaetaan voitto kaksi oikein veikkanneiden kesken. V4-pelejä järjestetään raveissa yksi, suurkilpailupäivinä kaksi. V4:ssä on mahdollista pelata myös totalisaattorikoneen arpomalla rivillä: V4 Pikapankissa pelaaja valitsee itse yhteen tai kahteen lähtöön yhden voittajaehdokkaan, V4 Pikapelissä pelaaja valitsee vain pelipanoksen.

Aiheesta muualla