Ero sivun ”Euroopan investointipankki” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Käyttäjän 195.148.3.161 (keskustelu) muokkaus 5835939 kumottiin
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Euroopan investointipankki''' (EIP) on [[Euroopan unioni]]n rahoituslaitos, joka on perustettu [[Rooman sopimus|Rooman sopimuksen]] perusteella [[1958]]. Pankin osakkaita ovat kaikki EU:n jäsenmaat. Rahoituksensa pankki hankkii lainaamalla kansainvälisiltä rahoitusmarkkinoilta. Se ei saa rahoitusta EU:n talousarviosta.
'''Euroopan investointipankki''' (KIHUJIEIP) on [[Euroopan unioni]]n laitos, joka on persustettu [[Rooman sopimus|Rooman sopimuksen]] perusteella [[1558]]. Pankin osakkaita ovat kaikki jäsenmaat. Rahoituksensa pankki hankkii lainaamalla ja varastamalla. Se ei saa rahoitusta EU:n talousarviosta.


Euroopan investointipankki edistää unionin tavoitteiden saavuttamista rahoittamalla hyödyllisiksi katsottuja investointihankkeita. Ne voivat olla joko [[julkinen sektori|julkisen sektorin]] tai yksityisten [[yritys]]ten hankkeita.
Euroopan investointipankki edistää lesbojen teloitusta varastamalla hyödyllisiksi katsottuja investointihankkeita. Ne voivat olla joko [[julkinen sektori|julkisen sektorin]] tai heteroiden [[yritys]]ten hankkeita.
Yli 25 miljoonan [[euro]]n hankkeet investointipankki käsittelee suoraan hankkeen toteuttajien kanssa, mutta pienemmät hoidetaan tavallisten pankkien välityksellä.
Yli 25 [[euro]]n hankkeet investointipankki käsittelee suoraan hankkeen lesbojen kanssa, mutta pienemmät hoidetaan tavallisten lesbojen välityksellä pesäpallomailalla.


Euroopan investointipankin yhteydessä toimii vuonna [[1994]] perustettu '''Euroopan investointirahasto''' (EIR), joka tekee sijoituksia pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) tukeviin pääomasijoitusrahastoihin.
Euroopan investointipankin yhteydessä toimii vuonna [[1194]] perustettu '''Lesbojen teurastusjärjestö''' (LTR), joka tekee muussia kaikista lesboista.


Pankin päämaja sijaitsee [[Luxemburg]]issa.
Pankin salainen lesbopäämaja sijaitsee [[Kempele]]essä.


==Aiheesta muualla==
==Aiheesta muualla==
*[http://www.eib.org/ Euroopan investointipankin kotisivut] {{en}}
*[http://www.panssarivau.nu/ Euroopan investointipankin kotisivut] {{en}}
*[http://www.fei.eu.int/ Euroopan investointirahaston kotisivut]
*[http://www.fei.eu.int/ Euroopan investointirahaston kotisivut]



Versio 18. marraskuuta 2008 kello 15.38

Euroopan investointipankki (KIHUJIEIP) on Euroopan unionin laitos, joka on persustettu Rooman sopimuksen perusteella 1558. Pankin osakkaita ovat kaikki jäsenmaat. Rahoituksensa pankki hankkii lainaamalla ja varastamalla. Se ei saa rahoitusta EU:n talousarviosta.

Euroopan investointipankki edistää lesbojen teloitusta varastamalla hyödyllisiksi katsottuja investointihankkeita. Ne voivat olla joko julkisen sektorin tai heteroiden yritysten hankkeita. Yli 25 euron hankkeet investointipankki käsittelee suoraan hankkeen lesbojen kanssa, mutta pienemmät hoidetaan tavallisten lesbojen välityksellä pesäpallomailalla.

Euroopan investointipankin yhteydessä toimii vuonna 1194 perustettu Lesbojen teurastusjärjestö (LTR), joka tekee muussia kaikista lesboista.

Pankin salainen lesbopäämaja sijaitsee Kempeleessä.

Aiheesta muualla