Ero sivun ”D’Artagnan” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
210 merkkiä lisätty ,  12 vuotta sitten
ei muokkausyhteenvetoa
p (Botti lisäsi: ja:ダルタニャン)
Kaksintaistelujen aikana hän tajuaa haastaneensa erottamattomat ystävykset, jotka toimivat toinen toistensa [[sekundantti|sekundantteina]]. Hän ei ehdi miekkailla kovin kauan ensimmäisen kanssa, kun [[kardinaali]]n miehet tulevat haastamaan riitaa ja kaikki neljä asettuvat heitä vastaan. Yhteinen vastustaja saa miehet unohtamaan keskenäiset kinansa ja d'Artagnan oppii tuntemaan muskettisoturit lempinimillä [[Aramis]], [[Porthos]] ja [[Athos (kuvitteellinen hahmo)|Athos]]. Jokaisella heistä on oma syynsä pitää todellinen nimensä salassa.
 
D'Artagnan kuuluu lähes koko Kolme muskettisoturia -kirjan ajan toiseen [[vartiokaarti]]in, mutta tarinan loppupuolella hänen unelmansa toteutuu ja tulisesta miehestä tulee muskettisoturi. D'Artagnan kokee muutenkin poikkeuksellia seikkailuja ja saavuttaa mm. kuningattaren kiitollisuuden hoidettuaan hyvin arkaluontoisen asian pois päiväjärjestyksestä.
 
 
==D'Artagnanin hauta==
 
Marraskuussa 2008 ranskalainen historiantutkija Odile Bordaz ilmoitti paikallistaneensa D'Artagnanin haudan Pyhän Pietarin ja Paavalin kirkosta, Wolderista, läheltä Maastrichtia.
{{Commons|Category:D'Artagnan}}
{{tynkä/Fiktio}}
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko