Ero sivun ”Eddie Edwards” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Zorrobot (keskustelu | muokkaukset)
Rivi 19: Rivi 19:
[[en:Eddie "The Eagle" Edwards]]
[[en:Eddie "The Eagle" Edwards]]
[[eo:Michael Edwards]]
[[eo:Michael Edwards]]
[[nl:Eddie Edwards]]
[[nl:Eddie Edwards (schannsspringer)]]
[[ja:マイケル・エドワーズ]]
[[ja:マイケル・エドワーズ]]
[[no:Eddie Edwards]]
[[no:Eddie Edwards]]

Versio 16. marraskuuta 2008 kello 02.12

Michael Edwards (s. 5. joulukuuta 1963), paremmin tunnettu nimellä Eddie "the Eagle" Edwards, oli ensimmäinen Isoa-Britanniaa olympialaisissa edustanut mäkihyppääjä.

Edwards syntyi Cheltenhamissa. Hän työskenteli rakennuksilla rapparina tullessaan valituksi Ison-Britannian olympiajoukkueeseen. Aikaisemmin hän oli edustanut Britanniaa vuoden 1987 maailmanmestaruuskilpailuissa. Edwards valittiin, koska muita ehdokkaita ei ollut. Hänellä ei juuri ollut rahoitusta harjoittelulleen ja hän oli kymmenisen kiloa painavampi kuin seuraavaksi painavin kilpailija – näin Edwards sijoittui viimeiseksi sekä normaali- että suurmäen kilpailuissa. Hänen kilpailemistaan haittasivat myös korkeanpaikankammo ja huurun kerääntyminen hänen laseihinsa. Kuitenkin Edwardsin rohkeus, rakastettava persoonallisuus ja menestymättömyys lämmittivät ihmisten mieltä, ja hänestä tuli vähitellen julkisuuden lemmikki. Myöhemmällä iällä Edwards osallistui brittiläiseen seuranhakuohjelmaan.

Britannian mäkikotka julkaisi kirjan On the piste (ISBN 0-233-99497-1) ja levytti myöhemmin Irwin Goodmanin tekemän kappaleen Mun nimeni on Eetu englanninkielisenä käännöksenä Fly Eddie Fly. Tämä levytys saavutti sijoituksen Englannin ja Suomen singlelistoilla.

Eddie Edwardsista kertovan elokuvan kuvaukset aloitetaan vuoden 2008 tammikuussa Britanniassa. Edwardsin haalareihin asettuu brittikoomikko Steve Coogan. Edwardsin on kerrottu olevan tyytyväinen Cooganin valintaan siitä huolimatta, että vuonna 2001 juuri tarinansa elokuvaoikeudet myytyään Edwards kertoi kaavailevansa pääosaan Brad Pittiä tai Tom Cruisea.

Edwardsilta julkaistiin myös suomenkielinen single "Mun nimeni on Eetu", jonka b-puolella kappale "Eddien siivellä". Ensin mainitusta kappaleesta tehtiin myös englanninkielinen versio "Fly Eddie fly".

Aiheesta muualla