Ero sivun ”Super Mario Land” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Käyttäjän 82.181.228.88 (keskustelu) muokkaus 5821788 kumottiin
Rivi 38: Rivi 38:
[[pl:Super Mario Land]]
[[pl:Super Mario Land]]
[[pt:Super Mario Land]]
[[pt:Super Mario Land]]
[[simple:Super Mario Land]]åå
[[simple:Super Mario Land]]
[[sv:Super Mario Land]]
[[sv:Super Mario Land]]
[[zh:超級瑪琍歐GB]]
[[zh:超級瑪琍歐GB]]

Versio 15. marraskuuta 2008 kello 18.27

Super Mario Land on Nintendon kehittämä vuonna 1989 julkaistu Mario-peli sekä hahmon debyytti Game Boy -konsolilla. Super Mario Land muistuttaa ulkoasultaan paljon ensimmäistä Super Mario Bros. -peliä mutta peli poikkeaa kuitenkin sarjan aiemmista jäsenistä monella tapaa.

Eräs syy eroavaisuuksiin aikaisempien Super Mario -pelien kanssa on se, ettei peli ole Marion luojan Shigeru Miyamoton käsialaa. Pelin viholliskaarti ja jopa Marion supervoimat ovat hiukan poikkeuksellisia. Peli ei edes sijoitu Sienivaltakuntaan vaan Sarasamaahan (Sarasa Land).

Pelin rakenne on hyvin samanlainen kuin Super Mario Brosissa. Peli on jaettu neljään maailmaan (valtakuntaan), joista jokainen koostuu kolmesta kentästä. Peli ei ole pelkkää tasohyppelyä, vaan pelaaja pääsee myös ohjailemaan sukellusvenettä ja lentokonetta, nimiltään Marine Pop ja Sky Pop.

Pelissä Marion on pelastettava Sarasamaan hallitsija Prinsessa Daisy ilkeän Tatanga-nimisen avaruusolennon kynsistä. Tässä onnistuakseen hänen on selvittävä Birbuton, Mudan, Eastonin ja Chain valtakuntien läpi.

Triviaa

  • Pelissä nähdään kyllä taikasieniä, mutta lisäelämiä merkitään sydämillä.
  • Vaikka prinsessat Daisy ja Toadstool ovat peleissä kaksi eri henkilöä, vuonna 1993 julkaistu Mario-elokuva sekoitti ne ja väitti, että Sienivaltakunnan prinsessan etunimi oli Daisy.
  • Japanin jälkeen peli kiirehdittiin julkaisemaan länsimaissa, eikä vihollisille annettuja nimiä käännetty länsimaiseen muotoon.
  • Easton-valtakunnan tausta ja viholliset ovat saaneet vaikutteita Pääsiäissaaren kivipatsaista.

Aiheesta muualla


Malline:Tynkä/Nintendo

Malline:Link GA