Ero sivun ”Pikku Hiawatha” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p iw
corr
Rivi 16: Rivi 16:


[[da:Lille Hiawatha]]
[[da:Lille Hiawatha]]
[[fr:Hiawatha]]
[[fr:Le Petit Indien]]

Versio 7. marraskuuta 2008 kello 01.52

Pikku Hiawatha on Disneyn kuvitteellinen sarjakuvahahmo. Hiawatha on pieni intiaanipoika, joka seikkailee tavallisesti Pohjois-Amerikan luonnossa. Hiawatha-sarjakuvaa julkaistaan Aku Ankka -lehdessä. Hiawathalla on tavallisesti päässään sulka sekä jalassaan intiaanihousut. Hiawatha kantaa myös toisinaan jousipyssyä mukanaan.

Pikku Hiawatha esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 1937 Silly Symphonies -sarjan piirretyssä lyhytelokuvassa Little Hiawatha. Hiawatha ei puhunut elokuvassa mitään. Filmi näytettiin Suomessa 1980-luvun Pätkis-sarjassa, ja siinä Hiawathan housut putosivat koko ajan. Tämä on toistaiseksi Hiawathan ainoa filmiesiintyminen.

Sarjakuvissa Hiawatha esiintyi ensi kerran Silly Symphonies -sanomalehtisarjakuvissa vuosina 19401942. Sarjassa oli myös toinen vakiohahmo, Hiawathan tyttöystävä Pikku Minnehaha. Edelleen hahmot puhuivat hyvin harvoin.

Sarjakuvalehtiesiintymiset Yhdysvalloissa jäivät vuosiin 19521959, jolloin Hiawatha oli aluksi vakituinen hahmo Walt Disney's Comics and Stories -lehdessä. Vuosikymmenen lopulla Hiawathaa ilmestyi neljä omaa numeroa Dellin Four Color -sarjassa. Lehtisarjat erosivat aikaisemmista sarjakuvista: Nyt Hiawatha puhui jatkuvasti, ja vaikka Minnehahan tilalle sarjaan tuotiin pikkusisko Auringonkukka ja isä Suuri Päällikkö, joille Hiawatha saattoi puhua. Eurooppalaisia Hiawatha-sarjakuvia on ilmestynyt myöhemminkin, ja niissä on harvakseltaan esiintynyt äiti Mokkasiina, ja aivan viime vuosina useinkin vähän vanhempi intiaanipoika Pikku Puuma.

Hahmon nimi tulee Henry Wadsworth Longfellowin runoelmasta The Song of Hiawatha, joka taas kertoo muinaisesta intiaanipäälliköstä, Hiawathasta.

Aiheesta muualla

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.