Ero sivun ”Anton Corbijn” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Anton Corbijn''' (s. [[20. toukokuuta]] [[1955]]) on [[Alankomaat|alankomaalainen]] [[elokuvaohjaaja|ohjaaja]] ja [[valokuvaus|valokuvaaja]], joka nykyisin asustelee [[Lontoo]]ssa. Hän on ohjannut lukuisia musiikkivideoita, joista tunnetuimmat [[Depeche Mode]]n "Personal Jesus" ([[1989]]) ja "Enjoy the Silence" ([[1990]]), [[U2]]:n "One" ([[1991]]) ja [[Nirvana (yhtye)|Nirvana]]n "[[Heart-Shaped Box]]" ([[1993]]). Corbijn on tehnyt ohjaamisensa lomassa myös kirjoja.
'''Anton Corbijn''' (s. [[20. toukokuuta]] [[1955]]) on [[Alankomaat|alankomaalainen]] [[elokuvaohjaaja|ohjaaja]] ja [[valokuvaus|valokuvaaja]], joka nykyisin asustelee [[Lontoo]]ssa. Hän on tehnyt yhteistyötä monien muusikoiden ja yhtyeiden kanssa, joista [[Depeche Mode]]n ja [[U2]]:n kanssa hän on eniten tehnyt töitä mm. kuvittanut albumeiden kansia, ohjannut musiikkivideoita yms.
Hän on ohjannut lukuisia musiikkivideoita, joista tunnetuimmat [[Depeche Mode]]n "Personal Jesus" ([[1989]]) ja "Enjoy the Silence" ([[1990]]), [[U2]]:n "One" ([[1991]]) ja [[Nirvana (yhtye)|Nirvana]]n "[[Heart-Shaped Box]]" ([[1993]]). Corbijn on tehnyt ohjaamisensa lomassa myös kirjoja.


Vuonna [[2007]] Corbijn sai paljon arvostusta [[Joy Division]]in edesmenneen keulakuvan [[Ian Curtis]]ista kertovasta elokuvasta ''[[Control]]''. Corbjin sai ''Controlista'' [[Bafta]]-ehdokkuuden vuonna [[2008]].
Vuonna [[2007]] Corbijn sai paljon arvostusta [[Joy Division]]in edesmenneen keulakuvan [[Ian Curtis]]ista kertovasta elokuvasta ''[[Control]]''. Corbjin sai ''Controlista'' [[Bafta]]-ehdokkuuden vuonna [[2008]].

Versio 5. marraskuuta 2008 kello 17.51

Anton Corbijn (s. 20. toukokuuta 1955) on alankomaalainen ohjaaja ja valokuvaaja, joka nykyisin asustelee Lontoossa. Hän on tehnyt yhteistyötä monien muusikoiden ja yhtyeiden kanssa, joista Depeche Moden ja U2:n kanssa hän on eniten tehnyt töitä mm. kuvittanut albumeiden kansia, ohjannut musiikkivideoita yms.

Hän on ohjannut lukuisia musiikkivideoita, joista tunnetuimmat Depeche Moden "Personal Jesus" (1989) ja "Enjoy the Silence" (1990), U2:n "One" (1991) ja Nirvanan "Heart-Shaped Box" (1993). Corbijn on tehnyt ohjaamisensa lomassa myös kirjoja.

Vuonna 2007 Corbijn sai paljon arvostusta Joy Divisionin edesmenneen keulakuvan Ian Curtisista kertovasta elokuvasta Control. Corbjin sai Controlista Bafta-ehdokkuuden vuonna 2008.

Aiheesta muualla

Tämä elokuvaohjaajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.