Ero sivun ”Debra Messing” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
VolkovBot (keskustelu | muokkaukset)
p Botti lisäsi: tr:Debra Messing
SieBot (keskustelu | muokkaukset)
p Botti lisäsi: cy:Debra Messing
Rivi 26: Rivi 26:


[[id:Debra Messing]]
[[id:Debra Messing]]
[[cy:Debra Messing]]
[[da:Debra Messing]]
[[da:Debra Messing]]
[[de:Debra Messing]]
[[de:Debra Messing]]

Versio 26. lokakuuta 2008 kello 10.34

Debra Messing

Debra Lynn Messing (s. 15. elokuuta, 1968) on yhdysvaltalainen Emmy-palkittu näyttelijä, joka tunnetaan parhaiten roolistaan Grace Adlerina tv-sarjassa Will & Grace.

Nuoruus

Messing syntyi 15. elokuuta vuonna 1968 Brooklynin kaupunginosassa New York Cityssä. Hänen vanhempansa olivat juutalaisia. Kouluikäisenä Messing alkoi ottaa laulu-, tanssi- ja draamatunteja. Hänen vanhempansa olivat hyvin kannustavia ja tukivat Messingin aietta ryhtyä näyttelijäksi, mutta vaativat häntä myös suorittamaan opintonsa loppuun ennen näyttelijänuran aloittamista. Messing ilmoittautuikin Brandeis Universityyn Massachusettsiin. Hän valmistui vuonna 1990 ja palasi kotiinsa New Yorkiin, jossa hän pääsi New Yorkin yliopiston draamaopetukseen.

Ura

Uransa alkuaikoina Messing näytteli muutamassa näytelmässä ennen pääsyään tv-sarjaan NYPD Blue, johon hän suoritti vierailuja usean jakson verran. Hänen ensimmäinen elokuvansa oli Rakkauden pilvitarha. Se valmistui vuonna 1995. Elokuva toi Messingille näkevyyttä ja sen avulla hän sai toisen pääosan sarjasta Ned and Stacey. Sarjaa tehtiin kahden tuotantokauden verran vuosina 1995-1997. Tuona aikana Messing myös vieraili muun muassa suositussa tv-sarjassa Seinfeld.

Vuonna 1998 Messing sai osan Grace Adlerina NBC:n uudessa komediasarjassa Will & Grace. Sarjasta tuli suuri hitti ja se toi vuosien varrella Messingille useita palkintoja ja ehdokkuuksia. Hän oli kuusi kertaa parhaan naispääosan Golden Globe-ehdokkaana ja viisi kertaa parhaan naispääosan Emmy-ehdokkaana. Golden Globea Messing ei voittanut kertaakaan, mutta Emmyn hän sai vuonna 2003. Will & Grace lopetettiin vuonna 2006, jonka jälkeen Messing on jatkanut uraansa valkokankaan puolella.

Yksityiselämä

Messing on ollut naimisissa näyttelijä-käsikirjoittaja Daniel Zelmanin kanssa vuodesta 2000 lähtien. Heillä on yksi lapsi; Roman Walker Zelman syntyi vuonna 2004.

Aiheesta muualla