Ero sivun ”Äänekosken sellutehdas” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ak: Uusi sivu: Oy Metsa-Botnia AB:n Äänekosken sellutehdas on Äänekoskella, keski-Suomessa toimiva sellutehdas. Vuonna 1985 perustettu sellutehdas tuottaa havu- ja lehtipuusellua pääasiassa om...
 
Argus (keskustelu | muokkaukset)
w
Rivi 1: Rivi 1:
Oy Metsa-Botnia AB:n Äänekosken sellutehdas on Äänekoskella, keski-Suomessa toimiva sellutehdas. Vuonna 1985 perustettu sellutehdas tuottaa havu- ja lehtipuusellua pääasiassa omistaja-asiakkaille, mutta myös markkinaselluksi. Merkittävä osa tehtaan tuotannosta toimitetaan kotimaiseen jatkojalostukseen, mutta osa tuotannosta toimitetaan myös ulkomaille. Tehtaalla työskentelee yli 160 ihmistä, ja se on yksi Äänekosken suurimmista työllistäjistä.
'''Metsä-Botnian Äänekosken sellutehdas''' on [[Äänekoski|Äänekoskella]], Keski-Suomessa toimiva [[selluloosa|sellutehdas]]. Vuonna 1985 perustettu sellutehdas tuottaa havu- ja lehtipuusellua pääasiassa omistaja-asiakkaille, mutta myös markkinaselluksi. Merkittävä osa tehtaan tuotannosta toimitetaan kotimaiseen jatkojalostukseen, mutta osa tuotannosta toimitetaan myös ulkomaille. Tehtaalla työskentelee yli 160 ihmistä, ja se on yksi Äänekosken suurimmista työllistäjistä.


Tehdas tuottaa 500 000 tonnia ECF-valkaistua sellua. Äänekosken tehdas on erikoistunut tuottamaan sellua painopaperin ja taivekartongin valmistukseen. Vuonna 2008 tehtaalla investoitiin uuteen, metanolipohjaiseen valkaisuprosessimuutokseen, jonka ansiosta tehtaan ympäristöpäästöt vähenevät.
Tehdas tuottaa 500 000 tonnia ECF-valkaistua sellua. Äänekosken tehdas on erikoistunut tuottamaan sellua painopaperin ja taivekartongin valmistukseen. Vuonna 2008 tehtaalla investoitiin uuteen, [[metanoli]]pohjaiseen valkaisuprosessimuutokseen, jonka ansiosta tehtaan ympäristöpäästöt vähenevät.
[[Luokka:Äänekoski]]

Versio 22. lokakuuta 2008 kello 16.13

Metsä-Botnian Äänekosken sellutehdas on Äänekoskella, Keski-Suomessa toimiva sellutehdas. Vuonna 1985 perustettu sellutehdas tuottaa havu- ja lehtipuusellua pääasiassa omistaja-asiakkaille, mutta myös markkinaselluksi. Merkittävä osa tehtaan tuotannosta toimitetaan kotimaiseen jatkojalostukseen, mutta osa tuotannosta toimitetaan myös ulkomaille. Tehtaalla työskentelee yli 160 ihmistä, ja se on yksi Äänekosken suurimmista työllistäjistä.

Tehdas tuottaa 500 000 tonnia ECF-valkaistua sellua. Äänekosken tehdas on erikoistunut tuottamaan sellua painopaperin ja taivekartongin valmistukseen. Vuonna 2008 tehtaalla investoitiin uuteen, metanolipohjaiseen valkaisuprosessimuutokseen, jonka ansiosta tehtaan ympäristöpäästöt vähenevät.