Ero sivun ”Colin Davis (kapellimestari)” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
p Botti lisäsi: et:Colin Davis
Rivi 16: Rivi 16:


[[de:Colin Davis]]
[[de:Colin Davis]]
[[et:Colin Davis]]
[[en:Colin Davis]]
[[en:Colin Davis]]
[[es:Colin Davis]]
[[es:Colin Davis]]

Versio 19. lokakuuta 2008 kello 08.42

Sir Colin Rex Davis

Sir Colin Rex Davis (s 25. syyskuuta 1927 Surrey, Englanti) on tunnettu brittiläinen kapellimestari.

Davis opiskeli klarinetinsoittoa Royal College of Musicissa Lontoossa, jossa häneltä evättiin kapellimestaritunnit, koska hän ei ollut riittävän hyvä pianonsoittaja. Tästä huolimatta hän perusti opiskelijakollegoidensa kanssa Kalmar Orchestran, ja toimi usein sen johtajana.

Vuonna 1952, Davisista tuli balettimusiikin johtaja Royal Festival Hallissa ja oli assistenttikapellimestarina BBC Scottish Orchestrassa vuosina 1957-59. Hän nousi ensi kertaa kuuluisuuteen vuonna 1959 johtaessaan lyhyellä varoitusajalla Wolfgang Amadeus Mozartin oopperan Don Giovanni Otto Klempererin sairastuttua. Vuotta myöhemmin samankaltainen tilanne toistui, kun hän korvasi Thomas Beechamin johtaessaan Mozartin Taikahuilun Glyndebournessa.

1960-luvulla hän työskenteli Sadler's Wells Operassa, Lontoon sinfoniaorkesterissa ja BBC Symphony Orchestrassa. Vuonna 1971 hän siirtyi pääkapellimestariksi Royal Opera Houseen Georg Soltin seuraajaksi, ja oli siellä aina vuoteen 1986 asti. Hän tuli tunnetuksi Michael Tippettin teoksien kantaesittäjänä: The Knot Garden (1970), The Ice Break (1977) ja The Mask of Time (1984). Vuonna 1977 hänestä tuli ensimmäinen englantilainen kapellimestari joka johti Wagnerin musiikille omistetussa Bayreuth-festivaaleilla jossa hän johti Tannhäuserin.

Davis aateloitiin vuonna 1980. Hän työskenteli Bavarian Radio Symphony Orchestran ja Bostonin sinfoniaorkesterin kanssa ennen tulemistaan Lontoon sinfoniaorkesterin ylikapellimestariksi vuonna 1995.

Tippettin ja Mozartin musiikin tulkitsijana hänet tunnetaan erityisesti Jean Sibeliuksen ja Hector Berlioz'n musiikin tuntijana.