Ero sivun ”Varg Vikernes” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
72 merkkiä lisätty ,  13 vuotta sitten
Vikernes sai pakoyrityksestään 14 kuukauden lisän tuomioonsa, ja hänet siirrettiin Trondheimin vankilaan. Sittemmin Vikernes on suorittanut tuomiotaan [[Tromssa]]n vankilassa.
 
Varg Vikernes anoi ehdonalaiseen vapauteen pääsyä kesäkuussa 2006, mutta Norjan oikeusministeri hylkäsi anomuksen. Vikernesin kuitenkin ennakoitiin pääsevän ehdonalaiseen vapauteen huhtikuussa vuonna 2008, jolloin hän oli suorittanut tuomiotaan 14 vuoden ajan. Se ei toteutunut, ja kesäkuussa 2008 Vikernes sai taas Norjan oikeusministeriöltä kielteisen vastauksen armahdusanomukseen. Kriminalomsorgen-viraston lausunnon mukaan Vikernes ei ole valmis vapautumaan, minkä väitteen Vikernes itse on kiistänyt haastatteluissa jyrkästi.
 
Vikernes on ilmoittanut vapautumisensa jälkeen vetäytyvänsä julkisuudesta ja halveksimastaan nykymaailmasta Norjan maaseudulle "terveellisen maanviljelyelämän pariin ja Äiti Maan syleilyyn". Vikernes pitää mahdollisena, että hän julkaisee kirjan [[Salanimi|salanimellä]] ja tekee ehkä muutaman Burzum-albumin, mutta muuta hänestä ei sen jälkeen enää kuulla.
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko