Ero sivun ”Äidinmaidonkorvike” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
MystBot (keskustelu | muokkaukset)
p Botti lisäsi: fr:Lait artificiel
Rivi 26: Rivi 26:
[[fr:Lait artificiel]]
[[fr:Lait artificiel]]
[[he:תרכובת מזון לתינוקות]]
[[he:תרכובת מזון לתינוקות]]
[[it:Latte artificiale]]

Versio 8. lokakuuta 2008 kello 00.35

Äidinmaidonkorvike on elintarvike, joka on keinotekoinen korvike äidinmaidolle. Korviketta käytetään alle vuoden ikäisen lapsen ravintona äidinmaidon sijasta, ja se tehdään yleensä lehmänmaidosta tai soijamaidosta.

Ravintosisältö

Äidinmaidonkorvikkeen koostumus jäljittelee äidinmaitoa, mutta täydellinen kopioiminen on mahdotonta. Esimerkiksi äidinmaidon sisältämiä vasta-aineita ei voi jäljitellä. Lehmänmaidosta valmistetun korvikkeen sisältämät entsyymit, hormonit ja kasvutekijät ovat vasikan, eivät ihmislapsen tarvitsemia. Korvikkeesta lapsi kuitenkin saa riittävästi energiaa, kivennäisaineita ja vitamiineja ensimmäisien elinkuukausien tarpeeksi.

Markkinointi

Maailman terveysjärjestön Korvikekoodi säätelee äidinmaidonkorvikkeen markkinointia. Suomessa muun muassa äidinmaidonkorvikkeen mainostaminen muille kuin terveydenhoidon ammattilaisille ja äidinmaidonkorvikkeen myyminen alennetulla hinnalla on kiellettyä.

Katso myös

Aiheesta muualla

Tämä ruokaan, juomiin, ravintoon tai ruoanlaittoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.