Ero sivun ”Varg Vikernes” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
58 merkkiä poistettu ,  13 vuotta sitten
p
ei muokkausyhteenvetoa
p (Botti lisäsi: tr:Varg Vikernes)
pEi muokkausyhteenvetoa
==Øystein Aarsethin murha==
 
Vikernesin vuonna 1993 tekemä murha on yhä motiiveiltaan epäselvä, ja sen on arveltu liittyvän 1990-luvun alussa Norjassa vaikuttaneen [[black metal]] -kulttuurin sisäpiirin valtakiistoihin. Motiivina pidettiin myös Aarsethin kymmenien tuhansien Norjan kruunujen velkaa Vikernesille levy-yhtiönsä [[Deathlike Silence Productions|Deathlike Silence Productionsin]]in julkaisemien Burzum-albumien tuotoista. Vikernesillä ja Aarsethillä oli pitkään jatkuneita erimielisyyksiä, ja Vikernesin puheet olivat saaneet Aarsethin epäedulliseen valoon muiden sisäpiiriin kuuluneiden silmissä.
 
Vikernes kuuli Mayhemin silloiselta kitaristilta [[Snorre Westvold]]ilta (tunnettu myös yhtyeestä [[Thorns (yhtye)|Thorns]]), että Aarseth uskoi kaikkien ongelmien johtuvan Vikernesistä ja että hänen surmaamisensa poistaisi ongelmat. Aarseth oli kertonut Westvoldille, kuinka hän veisi Vikernesin metsään, sitoisi hänet, kiduttaisi kuoliaaksi ja kuvaisi tapahtuman.
==Vikernesin vaiheet vankilassa==
 
Vikernes on vankila-aikanaan tuonut ahkerasti ilmi poliittisia näkemyksiään. Hänet tunnetaan innokkaana [[Aasainusko|aasainuskonaasainusko]]n puolestapuhujana. Hänen perustamakseen lasketaan muun muassa Heidnische Front<ref>[http://www.heathenfront.org Allgermanische Heidnische Front]</ref>, joka pyrkii levittämään esikristillisiä germaanisia pakanauskontoja. Vikernes on usein yhdistetty saatananpalvontaan tai satanismiin, mutta hän itse kiistää väitteet sanoen pitävänsä saatananpalvontaa ja satanismia osana vastustamaansa kristinuskoa.
 
Lokakuussa 2003 Vikernes jätti palaamatta Tønsbergin avovankilaan hänelle myönnetyltä lomalta. Laajojen poliisitoimien ansiosta hänet löydettiin melko pian karkumatkan alettua. Kaapatulla autolla liikkunut Vikernes oli raskaasti aseistautunut poliisien pysäyttäessä hänet mutta ei kuitenkaan käyttänyt aseitaan. Hän oli suunnitellut pakoa Norjasta ja värväytyvänsä [[Ranska]]n [[muukalaislegioona|muukalaislegioonaan]]an päästäkseen karkuun poliisia ja Aarsethin murhasta suuttuneita vastustajiaan.
 
Vikernes sai pakoyrityksestään 14 kuukauden lisän tuomioonsa, ja hänet siirrettiin Trondheimin vankilaan. Sittemmin Vikernes on suorittanut tuomiotaan [[Tromssa]]n vankilassa.
*[http://www.burzum.org Varg Vikernesin ja Burzumin viralliset kotisivut]
 
[[Luokka{{DEFAULTSORT:Norjalaiset muusikot|Vikernes, Varg]]}}
[[Luokka:Norjalaiset murhaajat|Vikernes, Vargmuusikot]]
[[Luokka:Norjalaiset murhaajat]]
 
[[id:Varg Vikernes]]

Navigointivalikko